A Magyar Nemzet írásából kiderül, Karácsony Gergely levélben üzent a vizsgálóbizottság elnökének, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni az ülésen, ám a következő alkalommal már számíthatnak a jelenlétére. Tarlós István pedig levelében kifejtette: amit most a Karácsony-kompánia tesz, az egy elkeseredett kísérlet arra, hogy átformálják a történteket.

„Szélhámos húzás volt, hogy egy olyan vizsgálóbizottságot állítottak fel, ahol a főpolgármester emberei vannak többségben” – tette hozzá.

Mint arra Tarlós István levele felhívta a figyelmet, a vizsgálóbizottság keze meg van kötve, és csak egyes ügyekben folytathatják munkájukat.

A fő kérdés az, hogy miként működik ez az ingatlanértékesítési rendszer és egyáltalán maga a városháza” – fogalmazott a volt főpolgármester, akivel egyébkénta Demokrata január 5-i számában interjút is olvashatnak.

„Bajnai Gordon ugyancsak levélben nyilvánult meg a Városháza eladásának az ügyében, amit még december 30-án a Facebook-oldalán tett közzé. A korábbi miniszterelnök úgy véli, hogy egy kreált ügyről van szó, és szerinte illegális módszerekkel készülhettek a korábban nyilvánosságra került hangfelvételek. Emellett azt is kifejtette Bajnai, hogy nincs tudomása semmilyen közvetítői rendszerről, és a Városháza eladásának az ügyében nem beszélt Barts Balázzsal, továbbá állítása szerint nem ismeri Berki Zsoltot” – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint Tordai Csaba a meghallgatásán elmondta, nem tartozik a Főpolgármesteri Hivatal állományába, Berki Zsoltot pedig nem ismeri. Emellett Tordai arról is beszélt, hogy nem születtek döntések fővárosi ingatlanok eladásáról, Barts Balázs, a BFVK vezérigazgatója csak arról számolt be, hogy mely területek értékesíthetőek.

„Kiss Ambrus, a fővárosi önkormányzat általános főpolgármester-helyettese elmondta, hogy nem volt szó a Városháza értékesítéséről. Emellett közölte, hogy sem Berki Józsefet, sem pedig Berki Zsoltot nem ismeri, és tudomása szerint nem működik jutalékos ingatlanértékesítési rendszer, valamint elmondta, hogy nem találkozott ingatlanközvetítőkkel. Kiss Ambrus kitért arra is, hogy nem tudja, a személye miért merült fel a Városháza eladásának az ügyében. Továbbá a baloldali politikus úgy véli, hogy a nyilvánosságra került hangfelvételeket összevágták.”

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Demokrata/Magyar Nemzet

Kép: MTI/Váli Miklós