A Fidesz Európai Parlamenti csoportja közleményben ismertette, hogyan alakultak az energiaárak az Unióban, miként emelkedtek a lakossági energiaköltségek és mennyivel fognak többet fizetni az uniós polgárok az elhibázott brüsszeli energiapolitika következtében.

„Az elhibázott brüsszeli politika következtében megugró piaci energiaárak miatt átlagosan 54%-kal emelkedhetnek meg a lakossági rezsiszámlák Európában a Bank of America elemzése szerint. A baloldal Magyarországon is végrehajtaná a rezsiáremelést. Azonban mi, a nemzeti oldalon ezt nem engedjük: fenntartjuk a rezsicsökkentést és megvédjük a magyarokat az energiaválságtól.

A kudarcos brüsszeli klíma- és energiapolitika miatt kialakult energiaválság az európai háztartásokban is érezteti hatását. A Bank of America elemzői szerint, 2022-ben egy átlagos európai családnak 54%-kal többet kell majd energiára fordítania, mint 2020-ban. Ez havi csaknem 20 ezer forintos áremelkedést jelent.

Teljesen bizonyos, hogy a baloldal Magyarországon visszafordulna az önfeladás útjára és hasonló mértékű rezsiáremelést hajtana végre. Politikusaik 2021-ben az Európai Parlamentben ellenezték, hogy az emberek megfizethető módon férjenek hozzá az energiához, és azóta is hétről-hétre agresszív támadásokat intéznek a rezsicsökkentés és az intézkedést támogató polgárok ellen.

A magyar emberek azonban számíthatnak a Fidesz-KDNP-re ebben a csatában. Mi, a nemzeti oldalon, az energiapolitikában is a magyarok érdekeit tartjuk szem előtt. Az idei választásokon a rezsicsökkentés nemzeti politikája fog szemben állni az emelkedő energiaárakat eredményező baloldali ideológiával.

Forrás: MTI

(Címkép: magyarnemzet.hu)