Gyurcsány Ferenc, a baloldal igazi vezetője a közösségi oldalán állt ki a migránsok, és a migráció mellett. Ezzel is ismét bebizonyítva, hogy a baloldal semmit nem változott, és még mindig ugyanazok a célok vezérlik, mint régen.

A Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott: „a mi világunk ahhoz ragaszkodik, hogy az élet elsőbbséget élvez. Ez nem liberális hablaty, ez a humanista minimuma keresztényeknek, konzervatívoknak, agnosztikusoknak, baloldaliaknak és így tovább”.

– Ebben a tárgyban a magyar kormány menekültpolitikája embertelen, elfogadhatatlan – tett hitet a migráció mellett a baloldal bukott minszterelnöke, ám azt elismeri, hogy mások életének, valamint saját életmódunknak a védelme két olyan szempont, ami konfliktusba kerül egymással. Gyurcsány azzal próbálja feloldani ezt az ellentétet, hogy szerinte „ha megtanulunk erről szépen beszélni, ha össze tudjuk egyeztetni ezeket a megfontolásokat, ha megértjük, hogy mikor melyik, hogyan, miért élvez elsőbbséget, akkor lesz tisztességes menekültpolitikája hazánknak és Európának”

Nem kérünk a baloldal bevándorláspárti politikájából – reagált a Fidesz Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésére.

A baloldal vezetője újra hitet tett a bevándorláspárti politika mellett. Brüsszel és a magyar baloldal továbbra is ösztönözni akarja a bevándorlást, nem pedig megállítani azt. „A baloldal bevándorláspárti politikája azonban veszélyeztetné Magyarország és a magyar emberek biztonságát.”

A magyar emberek is többször elmondták a véleményüket erről, ezért a baloldali nyomásgyakorlás ellenére mi továbbra is kitartunk amellett, hogy Magyarország biztonsága érdekében a bevándorlást meg kell állítani, a határokat meg kell védeni, a kvótákra pedig nemet kell mondani. Mert Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra – zárta közleményét a Fidesz.

(Címkép: MTI/Ujvári Sándor)