Soros magyarországi civiljei is reagáltak arra, hogy a gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazást április harmadikára írták ki. Tíz civil szervezet szólította fel a követőit arra, hogy érvénytelenül szavazzanak a törvénytervezet kérdésében.

Annak hírére, hogy Áder János kitűzte a választás napját, tíz civil szervezet érvénytelen szavazásra buzdít minden szavazópolgárt, “hogy Magyarországon mindannyian biztonságban és egyenlőségben élhessünk”. A népszavazás kérdéseit ugyanis gyűlöletkeltőnek tartják, amelyek kiközösítik a szexuális és nemi kisebbségeket – írja a 444 cikke alapján a Pesti Srácok.

A népszavazás két okból is különösen aljas. Egyrészt a kérdések megfogalmazása arra enged következtetni, hogy a fiatalok sérülnek attól, hogy hallanak a szexuális és nemi kisebbségekről, másrészt sérti az LMBTQI emberek méltóságát. A szóhasználat szándékosan manipulatív: a szülők gyermekük iránti természetes aggodalmát és védelmező szándékát akarja saját politikai céljaira használni. A Fidesz-KDNP kormány immár másodszorra építi a választási kampányát egy sérülékeny csoport ellen irányuló gyűlöletkeltésre

– írják a közleményben, ahol arra kérnek mindenkit, hogy a népszavazáson szavazzon érvénytelenül, a választási lapon az “Igen” és a “Nem” karika egyidejű beikszelésével, minden népszavazási kérdésnél.

Érvénytelen kérdésekre érvénytelen választ kell adni. Minden érvénytelen szavazat segít abban, hogy a kormány kiközösítő népszavazása ne érje el az érvényességi küszöböt. Bizonyítsuk be újra, hogy a magyarok egy elfogadó társadalomban akarnak élni, utasítsuk el a kormány kirekesztő és gyűlöletkeltő politikáját

– mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója. A közleményt kiadó tíz, Soros György fizette civil szervezet:

  1. Amnesty International Magyarország
  2. Budapest Pride
  3. Háttér Társaság
  4. Labrisz Leszbikus Egyesület
  5. Magyar Helsinki Bizottság
  6. Magyar LMBT Szövetség
  7. Prizma Transznemű Közösség
  8. Szimpozion Egyesület
  9. Szivárványcsaládokért Alapítvány
  10. Társaság a Szabadságjogokért

Forrás: Pestisrácok.hu / Demokrata.hu

Címlapkép forrása: Amnesty International