A Volner Párt elnöke szerint alkotmányos puccsra készül április 3-án a baloldal.

Volner János független országgyűlési képviselő pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a baloldal olyan lépéseket szeretne megtenni, amelyekhez kétharmados parlamenti felhatalmazás kellene, miközben nem készül arra, hogy ilyen eredménnyel nyeri a választást.

Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje többször is tett olyan kijelentéseket, miszerint a baloldal eltörölné a kétharmados többséggel elfogadott alkotmányt.

„Olyan törvényeket szeretne meghozni, amelyekhez nem vár kétharmados felhatalmazást a magyar választóktól”

– mondta.

Volner János szólt arról is, hogy miközben az Európai Unió vezetői rendszeresen kioktatják Magyarországot jogállamiságból, addig

„Márki-Zay Péterrel, aki kétharmados parlamenti felhatalmazás nélkül szeretne kétharmados törvényeket hozni, az égvilágon semmit sem kezdenek”.

Az EU vezetői hagyják azt, hogy a jogállamiságot már most is lábbal tiporják, Márki-Zay Pétert a magyar állammal és kormánnyal ellentétben nem oktatják ki, hanem barátként, díszvendégként fogadják, és minden megtesznek a győzelméért, teljes támogatásukról biztosítják – mondta.

„Nekünk, magyarországi szuverenistáknak kötelességünk fellépni a baloldal demokráciát lábbal tipró kezdeményezéseivel szemben”

– közölte.

MTI

Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula / PS