Ugyan Karácsony Gergely azt ígérte, hogy nem kell tartaniuk a munkavállalóknak attól, hogy a fővárosi közműcégek egybeolvasztása miatt elbocsátások lesznek, a leépítés folyamatos.

Az új közműholding vezérének, Mártha Imrének a kinevezése után egy héttel egy tizenkét éve a cégnél dolgozó, háromgyermekes családanyától váltak meg, akit ezt követően megfenyegettek és megalázóan beszéltek vele.

A Metropolnak számolt be a háromgyermekes családanya arról, hogy 12 évig dolgozott az FKF-nél, de a fővárosi közműcégek összeolvadását követően – és miután kinevezték a holding élére Mártha Imrét – őt kirúgták és fenyegették is. Mint fogalmazott:

Behívatott az üzem vezetője és a közvetlen felettesem jelenlétében, kellő cinizmussal a hangjában közölte velem, hogy ez az utolsó munkanapom, mert a menedzsment áttekintette a feladatköröket a csoportnál, ahol dolgoztam és arra a megállapításra jutottak, hogy az elvégzendő, napi feladatok kevesebb szellemi munkavállalóval is teljesíthetők. Azzal bocsátott utamra, hogy egy órám van összepakolni a személyes tárgyaimat, ami reméli, hogy elegendő lesz, és nem kell majd a biztonsági szolgálat segítségét kérnie, hogy eltávolítsanak az üzem területéről. Foghegyről még odavetette, hogy a polár felsőmet, melyet az FKF biztosított, megtarthatom.

Nem válaszolnak a jelentkezőknek

A közműholding ugyan létszámhiánnyal küzd, a portál információi szerint ennek ellenére nem válaszolnak a jelentkezőknek. A háromgyermekes anyuka is kérte, hogy vegyék át őt a folyamatosan létszámhiánnyal küzdő ügyfélszolgálatra, de az üzemvezetőtől annyi választ kapott, hogy ez nem az ő hatásköre. A HR-igazgató pedig azt tanácsolta, hogy ha lát nyitott pozíciót a karrieroldalon, akkor jelentkezzen és meglátják, hogy mit tehetnek. Választ azonban a jelentkezésre nem kapott.

Karácsony Gergely is elutasította

Az édesanya elkeseredésében a főpolgármesterhez és Mártha Imréhez is fordult, de senki nem segített neki. Mint mondta:

Írtam Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes asszonynak, Mártha Imrének, de mindenhonnan elutasítást kaptam, falakba ütköztem. Tavaly egy ellenzéki előválasztási rendezvényen léptem oda Karácsony Gergely főpolgármester úrhoz, személyes meghallgatást kérve. Az egyik kollégájához irányított, aki azt kérte, írjam le a történetem, küldjem el és megpróbálnak segíteni. Hamar megkaptam a választ, miszerint a főpolgármester úrnak nincsen személyes fogadóórája, és sajnálják, ha nem vagyok elégedett az intézkedéssel, azaz azzal, hogy kirúgtak az állásomból. Ennyit Budapest főpolgármesteréről.

Mindeközben Mártha Imre éli luxuséletét, milliárdokat érő ingatlanokba fektet, saját kikötője van, a munkaidejében pedig előfordul, hogy hajókázik.

Forrás: Metropol; Fotó: FKF Facebook/Karácsony Gergely és Mártha Imre