A Kutyapárt elnöke felajánlotta, hogy van még egy kutyája, aki alkalmasabb lehet az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerepére, mert az „legalább nem szokott beszélni”

A Kutyapárt elnöke a kutyájára váltaná le Márki-Zay Pétert, miközben a baloldali miniszterelnök-jelölt tegnapi budapesti fórumain zavaros belső információkra hivatkozva ismét az egészségügy privatizációja, a gyurcsányi modell mellett tett hitet, és falazott a totálisan kudarcos ellenzéki aláírásgyűjtésnek.

Gyurcsány kapitánya, Márki-Zay Péter Budapesten folytatta roadshow-ját, kilenc helyszínen a baloldal helyi képviselőinek és -jelöltjeinek társaságában buzdította igencsak szerény létszámú közönségét az ellenzéki népszavazási kezdeményezés aláírására.

Forrás: MH/Hegedüs Róbert

Gyurcsány kapitánya felügyelet alatt/MH/Hegedüs Róbert

Országjárásának tanulságai alapján nem meglepő, hogy nem tolonganak fórumain az emberek, így volt ez tegnap is. Azonban Márki-Zayt a baloldali pártok szimpatizánsai sem különösebben kedvelik, ráadásul rendszeresen ragadtatja el magát és bocsátkozik a szavazókat sértő kijelentésekbe és megjegyzésekbe, valamint rendre kritizálja a széleskörű társadalmi támogatottságot élvező kormányzati intézkedéseket.

Egyébként a Móricz Zsigmond körtéren – épp, amikor Márki-Zay kijelentette, hogy megteremtették a teljes nemzeti egységet – egy férfi a háttérből megzavarta a sajtótájékoztatót, „takarodjál a vidéki városodba” – kiabálta. Gyurcsány bábja beszédében ismét kitért a covid okozta halálozásra, újfent „szándékosan lezüllesztett egészségügyet” emlegetett. Mindeközben sajtóhírek szerint Márki-Zay jobbkeze egy magánklinika ügyvezetőjeként dolgozik.

Abszolút sikertelen a mozgósítás a baloldalon, gyakorlatilag elszállt a remény, hogy időben meglegyen az elégséges aláírás ahhoz, hogy népszavazásukat az országgyűlési választás napjára ki lehessen írni. A lejtmenetet az elmúlt időszak közvéleménykutatásai is jelzik, az okok között pedig a szivárványkoalíción belül is rendszeresen felmerül Márki-Zay neve.

Jakab Péter Jobbik-elnökkel – legalább is a látszat szerint – éppen békülőfélben van a baloldali miniszterelnök-jelölt. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt vezetője azonban tovább szapulja őt, legutóbb szóvá tette, hogy Márki-Zay nem mondott igazat, amikor arról beszélt, ő könyörgött a Kutyapártnak, induljon el az előválasztáson. „Megkérdezte, hogy indulunk-e, de abszolút nem győzködött és nem könyörgött” – idézte fel az Atv műsorában Kovács, meghazudtolva a Márki-Zayt. Facebook-posztjában pedig azt írta: „Nem lehetne valaki más a jelölt, aki nem ilyen?” – majd fölajánlotta, hogy van még egy kutyája, aki alkalmas lehet az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerepére „van ugyanis egy nagy előnye is: nem szokott beszélni”.

Forrás és teljes cikk: magyarhirlap.hu

Kiemelt kép: Facebook