Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) alelnökválasztásának második fordulójában visszalép az alelnökjelöltségtől Roberts Zile, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjének javára

– tudatta a Fidesz európai parlamenti delegációja kedd délután. A kormánypárt képviselőcsoportja a jobboldali ECR jelöltjét támogatja.

 annak érdekében, hogy az európai demokratikus jobboldalnak legyen képviselete az Európai Parlament vezető testületében.

Deutsch Tamás delegációvezető kedd délután Strasbourgban úgy fogalmazott, hogy matematikailag nagyobb a valószínűsége, hogy a balliberális többségű Európai Parlament nem szavazza meg Járóka Lívia alelnökségét. A Fidesz politikusa kifejtette, hogy független képviselőként politikai jelentőséggel bír, hogy Járóka összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges támogatói nyilatkozatokat. Beszámolt arról is, hogy a kormánypárt képviselői a jogalkotási ciklus második felében fajsúlyos EP-szakbizottságokban kapnak tagságot.

Járóka Lívia kedd este egy Facebook posztban arról írt: nagy megtiszteltetés volt számára, hogy az elmúlt öt évben az Európai Parlament alelnökeként szolgálhatta a hazáját és népét. – A megkezdett munka nem áll meg. A jövőben is elkötelezetten küzdeni fogok a tízmilliós európai romaság, a magyarság, és az unió minden hátrányos helyzetű polgárának érdekeiért, mint az Európai Parlament képviselője – írta a politikus.

Forrás: demokrata.hu