„Mi a tét?!” címmel Miskolcon rendezett kihelyezett Civil Akadémiáját a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja csütörtök délután.

A Tudomány és Technika Házában megtartott esemény vendége Csöbör Katalin országgyűlési képviselő volt, szakértő vendég pedig Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Közreműködött dr. Hortai Rita, a Versbarátok Köre elnöke.

A beszélgetést Lengyel Attila, a CÖF Miskolci Klubjának elnöke vezette.

A Civil Akadémia több fontos és aktuális témát is napirendre tűzött. Közülük az egyik, hogy Nyugat-Európa feladva kulturális gyökereit, a jólét oltárán feláldozza ősei múltjában gyökeredző jövendőjét.

Elhangzott:

„A gyermektelen európai uniós elit számára tűzrevaló érték a család lélek- és emberformáló ereje, vele együtt a haza és annak feltétlen szeretete. Helyette a korlátlan, egyéni szabadság iránti elvárás munkál az emberekben, különösen azok képviseleti jogát maguknak követelő szervezetek vagy hatalmat éppen gyakorló intézmények vezetőiben. Ennek következtében az egyén saját érdekeit elébe helyezheti a közösségi érdekeknek, ami miatt a társadalom létét biztosító összetartozás szálainak hálója felfoszlik, a szabadság szabadosságba csap át”.

Forrás: boon.hu

Kiemelt kép: Ádám János