A napokban a fiatal családosok megkapták az adóvisszatérítést. Még azok is örülhettek, akik sok mindenben nem értenek egyet a miniszterelnökkel vagy politikájával. De azzal a cinikus ellenzéki magatartással sem, mely ezt mondja: vágd zsebre a pénzt és szavazz a baloldalra! Ez egy tipikus belvárosi tempó, amelyből a becsületes többség nem kér!

Orbán Viktor nem ígér semmit, legfeljebb azt, hogy FOLYTATJUK!

Mert ígéretekkel bőven tele van a magyar ember padlása. A balliberálisok nadrágszíját sem szeretné senki összébb húzni a derekán. Az örökké visszatérő mondásuk, mely szerint már csak ezt meg azt kell kibírni, aztán jön a Kánaán hiányzik Orbán miniszterelnök szótárából. Ezen a nyelven a Bokros-Gyurcsány-Bajnai univerzumban beszélnek, miközben különféle módon verik át az embereket. Eladják a stratégiai cégeket, a víz, olaj, gáz és áramszolgáltatókat – magas jutalékok ellenében (Vö jutalékos Bajnai) – nyugati, privát cégeknek, hogy azok aztán a kiszolgáltatott lakosságot sarcolják az egekbe emelkedett áraikkal, széttárva karjukat: ezt diktálja a piac. Mint épp most Nyugat-Európában! Vagy megvezetik az embereket a deviza hitelekkel, hogy aztán a fél országra ráköszöntsön a kilátástalan jövő és az élete végéig tartó eladósodottság.

Aztán pánikolnak, eszükbe jut rendbe tenni az ország szénáját, mindjárt azzal kezdve, hogy elvonják a 13. havi nyugdíjat és adóemelést hajtanak végre. Meg egy évet lelopnak a szánalmas összegű GYED-ből. És miközben tombol a munkanélküliség, gyógyírként  filléres segélyeket osztogatnak!

Megfúrják galád módon a kettős állampolgárság lehetőségét, a határon túli magyarság nemzetegyesítő reményét szertefoszlatják.

Szerintem ezt a korszakot nem szeretnék vissza az emberek és a családok. És mindenki örül lelke mélyén a visszavásárolt közműcégeknek, a multik megadóztatásának, a fair bankoknak, a gyarapodó munkahelyeknek. Örül, hogy a devizahitelesek adósságát konszolidálták, nem fenyegeti őket a kilakoltatás réme. Örül, hogy nem egy migránssimogató, Soros-barát rendszerrel az élén érte el hazánkat az ideiglenes bevándorlás tengere, és hogy kerítés épült a határon a betolakodók ellen.

Örül, hogy határon túli testvéreink magyar állampolgárok lehetnek újra, még akkor is, ha az utódállamok igyekeznek gátolni őket jogaik érvényesítésében.(Vö Ukrajna és Szlovákia)

Bár jelentős veszteségekkel és tragédiákkal járt együtt mégis szerencse, hogy a Covid-járvány nem egy elvtelen nyugat-barát kormány alatt érte hazánkat, akik minden intézkedésükre Brüsszel jóváhagyását várták volna, hanem egy határozott, önálló cselekvésre alkalmas vezetés tartotta és tartja kezében a gyeplőt és azonnal lépett a kórházak felkészítésében a vakcina és lélegeztető gépek beszerzésében.

És örül, hogy az ország szekerének a rendbetétele után a családok következtek. Ma már mindenkinek természetes, hogy van kedvezményes hitel, CSOK, Babaváró, felújítási támogatás, családi adókedvezmények. Épülnek óvodák, bölcsődék határon innen és túl az egész Kárpát-medencében, templomok újulnak meg, és számos családbarát intézkedés lát napvilágot szinte minden hónapban.

Mit csinált a baloldal: ígért és nem teljesített! Ha nem tetszett, kardlapozott meg lövetett! Mit csinál Orbán: ad és cselekszik! Visszaadja a 13. havi nyugdíjat, nyugdíjprémiumot vezet be, jelentős nyugdíjemelést hajt végre, a jövedelemadót egyszeri kedvezményként visszaadja a családosoknak, a 25 év alatti fiatalok adózását megszünteti és sorolhatnánk. Az inflációs vészhelyzet idején stopot vezet be a legfontosabb termékek árában. Jó szövetségesi politikával megteremti a rezsicsökkentés feltételeit. Hogy a stoppolás nem piaci manőver?! Na és! Őt nem a piac, hanem a nép választotta meg. Ha baj van, nem a piac az első!

És ez nem csak a választásoknak szól. Ezek közül az intézkedések közük a többség messze túlmutat a választásokon.

Nem kell ígérnie voltaképp azt sem, hogy folytatjuk! Látszik, hogy hiszi is, amit csinál, hogy van víziója arról, hogy merre tartunk, és hogy az ország és az emberek érdekeit nem választja ketté lehetőleg az utóbbiak kárára, mint a baloldal.

Nos, ha valakinek öt gyermeke és öt unokája van ezt nem is teheti meg! Annak velük és a többi családdal együtt előre kell menni és nem hátra!

Kiemelt kép: Facebook