Joe Biden amerikai elnök Sam Brinton közismert „transzvesztita királynőt” (drag queen) nevezte ki a washingtoni szövetségi energiaügyi minisztérium atomenergetikai hivatalának a „használt nukleáris fűtőanyag elhelyezéséért és hulladékgazdálkodásáért felelős helyettes államtitkári posztjára” – jelentette a The Federalist Papers című hírportál.

A jobboldali-konzervatív médium online cikke szerint Sam Brinton még január 10-én keltezett Twitter-üzenetében a felkérést maga is megerősítette, és azt állította, hogy ő lesz az „első, szexuális hovatartozásában bizonytalan (gender fluid) személy az amerikai szövetségi kormányzat vezetésében”.

Az általa közzétett LMBTQ-honlapon található életrajzi nyilatkozatában az egyébként mérnök, és a híres MIT-en atomfizikusi diplomát is szerző Brinton azt állítja, hogy „magas sarkú cipőben jelent meg a kongresszusban az atomenergia-politikáról szóló törvényhozói tájékoztatón”, valamint hogy korábban Barack Obama volt elnökkel és a feleségével is beszélgetett LMBTQ-kérdésekről.

Sam Brinton a „transzvesztita királynőket” tömörítő „Sisters of Perpetual Indulgence” (Örökös Kényeztetés Nővérei) nevű amerikai társaság fővárosi tagszervezetének aktív tagja – jelentette a jobboldali Breitbart News korábbi főszerkesztője, Raheem Kassam által alapított National Pulse radikális jobboldali hírportál csütörtökön.

Sam Brinton lmbtq biden transz

Sam Brinton „transzvesztita királynő – Twitter

A The Federalist Papers cikke szerint Sam Brinton korábban „Fauci Papának” szólította és „szentnek” nevezte Dr. Anthony Faucit, a Fehér Ház jelenlegi, járványügyben illetékes egészségügyi főtanácsadóját. A közösségi médiában a saját oldalán található fényképek tanúsága szerint Brinton szeret álarcos-jelmezes szexuális szerepjátékokat játszani.

Brintont még januárban nevezték ki posztjára, de az amerikai sajtó csak most adott róla hírt.

Forrás: MTI

Fotó: Twitter