Idén tavasszal Magyarország ismét csatlakozik a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalomhoz. Az életvédő kezdeményezés célja, hogy minden megfogant magzat megszülethessen, a halál szellemisége helyett pedig az élet szellemisége kapjon teret.

A március 2-től április 10-ig tartó imaszolgálat keretében ezért mindennap reggel és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt, a Hugonnai Vilma téren várják azokat, akik a várandós édesanyákat, valamint az egészségügyi dolgozókat szeretnék imába foglalni.

A fő szervező hangsúlyozta: közös ügyünk az anya és a baba védelme és segítése, éppen ezért mindenkit, a határainkon belül és kívül lévő keresztényeket is arra hív, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben, és imádkozzanak azért, hogy minél több gyermek megszülethessen, és csökkenjen az abortuszok száma.

Azok a személyek, valamint egyházi közösségek, amelyek szívesen részt vennének a kampányban, a 40 nap az életért honlapján regisztrálva vagy az esemény Facebook-oldalán keresztül foglalhatnak időpontot.

 

40 nap az életért

Elek Nikoletta írását a Magyar Nemzetben olvashatják.

Kiemelt kép forrása: PIXABAY