Családi apartmanok, játszóterek és napelempark építését kezdik meg a Mátraverebély-szentkúti római katolikus nemzeti kegyhelyen; a munkák ideje alatt a kegyhely zavartalanul működik – közölte Orosz Lóránt kegyhelyigazgató az MTI-vel.

Orosz Lóránt közölte: lezárult a közbeszerzési pályázat, és megállapodtak a kivitelező céggel, amely 2023 végéig építi meg a pályázatban szereplő létesítményeket, így a katolikus nemzeti kegyhely családbarát vallásturisztikai helyszínné válik.

A Nógrád megyei búcsújáró helyen a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épülnek a családi apartmanok, a kemping, a játszótér, a sportpálya, a napelempark, a parkolók és az utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítása is megvalósul.

A cél a szezonalitás csökkentése, a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása, valamint a családos, a fiatal és a határon túli zarándokok és turisták megszólítása. A kegyhelyigazgató hangsúlyozta, különösen ügyelnek majd arra, hogy a kegyhely működését semmiben ne befolyásolja az építkezés.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Vasárnap.hu/Szennyes Krisztián