Az amerikai elnök szokásos éves beszédében véletlenül az irániakról beszélt, miközben az ukránokra gondolt olvasható a 888.hu-n.

Joe Biden amerikai elnök kedd este élőben közvetített, az USA helyzetéről szóló beszédében helytelenül „irániaknak” nevezte az ukránokat.

[Vlagyimir] Putyin orosz elnök tankokkal körözhet Kijev körül, de az iráni nép szívét és lelkét soha nem fogja megnyerni” – mondta Biden március 1-jén este élőben a washingtoni Kapitolium épületében. A Fehér Ház által kedden a médiumok számára közzétett (és a kézbesítésig embargó alá helyezett) Biden-beszéd teljes szövegéből kiderül, hogy az elnök az „ukrán” nép szívére és lelkére akart utalni az irániak helyett.

Online megfigyelők megjegyezték, hogy Kamala Harris alelnök láthatóan reagált az irániak említésére a beszédben. „ Biden akkor követte el a bakit – egyet a beszéd során elhangzottak közül -, amikor megpróbált kitérni Oroszország folyamatban lévő ukrajnai inváziójára, amely február 24-én kezdődött” – írta meg a Breitbart.

Kamala Harris reakcioja Biden elszolasara

kép forrás: Twitter

2022plusz: Ne nevessenek! Senki se nevessen, nem illik. A világ egyik leghatalmasabb birodalmának első számú vezetője mindig tudja, mit beszél. Vagy legalábbis illene tudnia. De ha nem, akkor is! Rendben van, időnként elfelejti, hogy ő az elnök, előfordul, hogy lányunokáját elhunyt fiaként mutatja be, de ez nem nagy ügy. Az pedig, hogy az ukránokat irániaknak nevezi, hát Istenem, Kijev messze van Teherántól, miként Washington is Moszkvától. Ki tudná fejben tartani, hogy milyen népek élnek arrafelé? De ezek az “elszólások” nem a demencia jelei, á, dehogy! Az elnök csak fáradt, mert rengeteg a dolga. Nagy és kicsi egyaránt. És azt bizony mindig el kell végezni.

Addig nincs baj, amíg ki tudja mondani, hogy “Isten áldd meg Amerikát”. Csak akkor kezdjünk aggódni, ha Amerika helyett Kínára kér áldást. Míg ez nem történik meg, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg lehet elégedve Biden elnök úr.

Forrás: 888.hu

(Címkép forrás: Theverge.com)