A Magyar Vöröskereszttel együtt indít gyűjtést az Auchan az ukrajnai menekülteknek.

A Magyar Vöröskereszt kiterjedt humanitárius munkával segíti az Ukrajnából érkező menekülteket, illetve a Kárpátalján maradtakat. A szervezet Záhonyra és Lónyára összpontosította jelenlétét, de beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőnél is részt vettek a menekültek fogadásában, élelmezésében, tájékoztatásában és elhelyezésében, ahogy Budapesten is a Nyugati pályaudvaron. Emellett többtonnás segélyszállítmányokat visznek a határon túlra, az Ukrán Vöröskereszt Kárpátaljai Megyei Szervezetéhez az ottmaradók ellátására. Ezt a munkát az Auchan Magyarország három módon is támogatja: anyagilag, önkéntes munkával és gyűjtés szervezésével, amihez több módon is csatlakozhatnak a vásárlók. Március 9-étől az online rendelők kétféle adománycsomagot is vásárolhatnak a Magyar Vöröskereszt számára, amelyeket a szervezet közvetlenül a bajba jutottak között oszt szét.

A Bizalomkártyával rendelkező vásárlók a vásárlásaik után kapott Bizalompontjaikat a mai naptól ajánlhatják fel a szervezetnek, akik ebből meg tudják venni azokat a termékeket, amelyekre a gyorsan változó krízishelyzetben éppen a legnagyobb szükség van.

Ezen a hétvégén (március 11. és 13. között) áruházi gyűjtést is rendeznek a Auchan hipermarketben. A kihelyezett gyűjtőpontokon összegyűlt adományok célba juttatásáról a Magyar Vöröskereszt gondoskodik, az áruházi gyűjtést az Auchan Magyarország önkéntes munkatársai bonyolítják le.

Forrás: MTI-OS/Magyar Vöröskereszt

Kiemelt kép: dehir.hu/illusztráció