„Hűha, nem lennék azok helyében, akik hónapok óta hergelnek és kárognak az árstopok, például a 480-as benzin miatt! Olyan »okosságokat« ismételgettek, hogy: az állam nem nyúlhat bele a piaci folyamatokba, kommunizmus, fenntarthatatlan,  »mit gondolsz ki pótolja ki a 480 és a piaci ár közötti különbséget???«, az adónkból segíti a kormány az autósokat, blablabla… – írja Németh Balázs televíziós műsorvezető a közösségi médiában.

Miért nem lennék a károgók helyében? Mert a hétvégén sorra jelentették be a nyugat-európai kormányok (Értik?? Nyugatiak! Pedig ők nagy királyok!!), hogy belenyúlnak az árakba. Az indoklás szerint, ha nem lépnek, akkor a benzinárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt összedől a gazdaság!

A francia kormány már döntött, hogy literenként 15 eurócentet ad az autósoknak minden tankolásnál. Ezen kívül erősen ajánlják az olajipari cégeknek, hogy az eddigi nyereségükből ők is csökkentsék az árakat.

A német pénzügyminiszter a franciához hasonló megoldást tervez, literenként 20 centet alapból lecsípnének állami segítséggel a benzinárakból és további adócsökkentések is szóba jöhetnek.

Ausztriában vasárnap válságtanácskozást tartott a kormány. Egyelőre abban maradtak, hogy valamilyen állami intézkedéssel csökkentik a benzinárakat, még keresik a leghatékonyabb módszert.

Az olaszok már azt javasolják, hogy az egész Európai Unióban legyen energiaárstop

Szegény hazai károgók! Nehéz lesz ezt feldolgozni! Kiderült, hogy rendkívüli helyzetben, mások is rendkívüli döntéseket hoznak. Ki előbb, ki később.”

Facebook

Kiemelt kép: MTI