A fenti címmel szervezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya az SZMPSZ Komáromi Regionális Pedagógiai Központtal karöltve a XXVI. Komáromi Pedagógiai Napokat. A március 29-e és április 1-e között megvalósuló szakmai rendezvényre várják a magyar pedagógusok jelentkezését.

A március 29-ei megnyitónak a Danubius szálló nagyterme ad otthont. A hivatalos megnyitó és köszöntők után nyitóelőadásként hangzik el Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánjának előadása A reflektív pedagógus az értékteremtés szolgálatában címmel. A keddi nap kultúrműsorral ér véget.

A következő három napban specifikus műhely-foglalkozásokkal és szakmai előadásokkal készülnek a pedagógusok, az óvópedagógusok valamint az osztályfőnökök számára.

A szerdai műhely-foglalkozások központi témája a stressz kezelés és kiégés elleni gyakorlatok illetve a pedagógusok a komfortzónán túl lesz. Az óvópedagógusokat március 31-én az érzelmi jelenlét tanulása és az érzelmi átélés a gyermekirodalom segítségével az óvodában elnevezésű témával várják. Ugyanaznap szakmai előadások is lesznek Balázs Géza, egyetemi tanár, Jármi Éva pedagógiai pszichológus és Fodor Szilvia pszichológus tolmácsolásában.

Április 1-én az osztályfőnökök a KÉP projekttel –  a befogadás támogatása az osztály érzékenyítése által, ismerkednek meg. Majd a közoktatásunk jövőjéről, az intézményi feladatok változásáról tartanak előadásokat.

Komáromi meghívó

A programokra elektronikus formában az alábbi linken lehet regisztrálni. A részletes program megtalálható az SZMPSZ honlapján ITT. 

A részletes keddi program ITT, a szerdai ITT, a március 31-ei ITT, a pénteki pedig ITT található.

A XXVI. Komáromi Pedagógiai Napok támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., illetve Komárom város Önkormányzata.

Forrás: Felvidék.ma