Bár a Fidesz ezen a héten is magasan nyerte a lájkversenyt a Nézőpontnál, azonban lájkolni kevés szavazni kell. A szimpátiáját mindenkinek voksra kell váltania jövő vasárnap ahhoz, hogy a kedvencük alakíthasson ismét kormányt.

A favorit pedig most már hónapok óta Orbán Viktor. Minden héten ő söpri be a legtöbb tetszést. Nézzük 7 nappal a parlamenti választások előtt mi a helyzet:

Az elmúlt héten a jobboldali és baloldali bejegyzések üzeneteit összehasonlítva kiderül, hogy a két tábor eltérő mondanivalóra összpontosított: Orbán Viktor és a jobboldal az orosz-ukrán háborúval, tehát a kormányzással foglalkozott, és erről is kommunikált, ezzel szemben a baloldal teljesen választási logikára áll át. A döntés a baloldal részéről érthető, hiszen Márki-Zay Péter az elmúlt hetek során számtalan kommunikációs hibát követett el a háborúval kapcsolatban.

A jobboldalhoz kapcsolódó Facebook-oldalak láthatóan több energiát fektetnek a tartalmak minőségébe (kidolgozott videók a jobboldalon vs. belinkelt blog-cikkek a baloldalon), ezért tudhatnak kevesebb pénzből sokkal több interakciót kiváltani.

A politikusok körében Orbán Viktor határozza meg a tempót, Szijjártó Péter külügyminiszterrel együtt húzzák felfelé a jobboldal teljesítményét.

Forrás: mandiner.hu/Nézőpont Intézet

Forrás: mandiner.hu/Nézőpont Intézet

Míg a Fidesz országosan is jobban ismert politikusai elsősorban a nemzetközi helyzettel foglalkoztak, addig talán az országosan kevésbé ismert jobboldali politikusok, mint például Bányai Gábor, már rákapcsoltak a kampányfinisre, és ezáltal fel is küzdötték magukat a TOP10-be.

A baloldalon Márki-Zay Péter eddigi legjobb számait hozta, de ez is kevésnek bizonyult. Érdekesség lehet ennek kapcsán, hogy ha kielemezzük az elmúlt 10 év „meglepetés” ellenzéki győzteseinek online tevékenységét a környező országokból, egy facebookos interakciótrend rajzolódik ki: óriási hajrát produkáltak az utolsó 2-3 hétben, több esetben akár megtízszerezték interakcióik számát a végső hetekben.

Ha Márki-Zay Péter tényleg meg tudott volna szólítani bizonytalanokat, vagy tényleg át tudott volna csábítani Fideszeseket, annak jelei vélhetően már az interakciószámokból is láthatóak lettek volna ezen a héten.

2022Plusz: A meccs állása a Fidesznek kedvez, de a mérkőzés a sípszóig tart. És csak azok rúgnak labdába, akik a pályán vannak. Drukkolni kevés, most mindenkinek focizni kell! Azaz a 6-os (balfelől nézve a 4-es) pályát kell bekarikázni, az a nyerő!

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

További infók és teljes cikk, kiemelt kép a mandiner.hu-n