A fővárosi Fidesz-KDNP azt kezdeményezte Niedermüller Péternél, a „bosszúbizottság” DK-s elnökénél, hogy a grémium mihamarabb tűzze napirendre a XVIII. kerületi ingatlanbotrányt – tájékoztatott a kormánypárt budapesti képviselőcsoportja hétfőn a közösségi oldalán. 

A bejegyzés szerint a múlt héten kirobbant XVIII. kerületi ingatlanbotránnyal kapcsolatban súlyos vádak merültek fel a kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor ellen.

A legújabb Anonymus videó szerint természetben, elkészült lakások ingyenes tulajdonjogával adják oda a kenőpénzeket Szaniszló Sándornak és kollégainak – tették hozzá.

„Emlékszünk Karácsony kerületi ingatlanügyeket vizsgáló bosszúbizottságára, amivel a Városháza-botrányról akarta elterelni a figyelmet? Amiről a kormányhivatal is megállapította, hogy jogszerűtlenül jött létre? Ez a Fővárosi Közgyűlésen nem érdekelte a baloldali többséget, a vizsgálóbizottság felállt és működik”

– olvasható a bejegyzésben.

A kormánypárti képviselőcsoport közölte, Ughy Attila, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció képviselője levelet írt a „bosszúbizottság elnökének, Niedermüller Péternek, amelyben kéri: a bizottság mihamarabb tűzze napirendre a XVIII. kerületi ügyet”.

„Szaniszló Sándornak is érdeke lehet, hogy mihamarabb tisztázza magát a felmerült vádak alól, de kérdéses, van-e bátorság a városvezetésnél Gyurcsány hű embereinek piszkos bizniszei között kutakodni”

– írták.

MTI

Kiemelt kép: MH