A család megtartó erővel bír, ami erőt adhat, ezért kiemelkedően fontos, hogy a családokat megvédjük a vasárnapi népszavazáson – Illés Boglárkával, a Fidelitas elnökével a voksolás tétjéről beszélgetett  a Vasarnap.hu munkatársa.

– Vasárnap az országgyűlési választás mellett a gyermekek védelméről szóló népszavazást is tartanak. Mi a jelentősége az utóbbinak?

– Korábban is nagyon fontosnak tartottam, hogy a szexuális propagandától megvédjük a gyermekeket, az elmúlt hónapokban azonban – amióta én is édesanya lettem – még inkább érzem ennek a népszavazásnak a jelentőségét. Most vasárnap a gyermekeinket megvédhetjük attól az LMBTQ-propagandától, amely Nyugat-Európába már jelentős mértékben veszélyezteti az óvodás- és iskoláskorúakat. Amerikában nem is kérik ki a szülők hozzájárulását, hogy az állami iskolák falain belül milyen szexuális propaganda terjedhet. Mondhatni a szülők ellen hangolják a következő nemzedék ifjúságát.

Ilyen nem történhet meg Magyarországon, ezért fontos négy nemmel voksolni a népszavazás kérdéseire.

 – Mi lehet annak az oka, hogy a világ nyugati felén a genderideológiát tartják a század legfontosabb társadalmi kérdésének?

– A kapitalizmus burkolt célja és egyenes következménye a közösségek atomizálása, melyhez nélkülözhetetlen a társadalom legkisebb sejtjének, magjának, a családok összetartó erejének gyengítése, megbontása. Az Amerikai Egyesült Államokban és Nyugat-Európa több országában a balliberális politikai pártok a valós problémák helyett csak vélt sérelmekkel foglalkoznak. Pontosan ilyen a genderkérdés is. A valós problémákkal gyakorta azért nem foglalkoznak, mert nem tudnak rá megoldásokat nyújtani.

Így maradnak a vélt problémák és sérelmek, amelyeket felkarolnak és ezen keresztül próbálják érvényesíteni a hatalmi érdekeiket.

Ma Magyarországon is megvan minden jogosultsága egy olyan felnőtt embernek, aki másképpen akar élni. Mindenkit egyenlő bánásmód illet meg, függetlenül a szexuális irányultságától.

– Miért fontos az, hogy 18 éves kor alatt ne jussanak ilyen szexuális propagandához a fiatalok?

– Azért, mert az identitás éppen a kamaszkorban szilárdul meg. A szülők és a család szerepét nem lehet elvitatni a nevelés során. A család az, ami megtartó erővel bír, ami erőt adhat, horgonyt jelenthet az élet tengerén. Ezért kiemelkedően fontos, hogy a családokat megvédjük a vasárnapi népszavazáson. Magyarországon a családokat az elmúlt években sikerült megerősítenünk, a magyarországi családpolitika mára példaértékű más országok számára is. Ezen az úton tovább kell haladnunk, a közösen elért eredményeinket meg kell védenünk.

 – A fiatalok részvételi hajlandósága a tapasztalatok szerint nem túl magas népszavazáskor. Megérinti ez a téma őket?

– Azt tapasztalom, hogy egyértelműen igen, hiszen a mi és a gyermekeink jövője a tét. Öt nap múlva választunk, éppen ezért nagyon fontos, hogy mindenkit megszólítsunk, kampányoljunk, telefonon keresztül is mindenkit elérjünk, és mondjuk el nekik, hogy az országgyűlési választás mellett a népszavazás tétje is az, hogy milyen jövő elé néz Magyarország.

 Mi a béke, a biztonság és a józan ész pártján állunk.

Az értékeinket és a közösen elért eredményeinket meg kell védenünk! A jövőnket most vasárnap írjuk, ezért mindannyiunknak ott kell lenni!

Forrás: Vasarnap.hu

Szerző: Tóth Gábor

Kép: Facebook