2010-re a baloldal csődbe vitte az országot, és ezt utasították el egységesen az emberek, most pedig egy pusztán a hatalomvágyon alapuló baloldali koalícióra mondtak nemet – mondta el Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, a miniszterelnök politikai tanácsadója a Fiatalok Batthyány Köre által rendezett választásértékelőn, melynek Orbán Balázs, Mráz Ágoston Sámuel és Halkó Petra voltak a vendégei.

A Mandineren megjelent beszámolóból kiderül, Orbán Balázs szerint nem mi változtunk, hanem a Nyugat. A 2010 óta ránk özönlő sok kritika miatt ugyan a kormány elgondolkodott, hogy mit ronthatott el, de

rájöttünk, hogy nem rontottunk el semmit, mi nem változtunk– fogalmazott.

Orbán Balázs mindenkinek javasolja az ellenzéki szavazatszámlálók beszámolóit olvasgatni, amiben ugyan sok a sértegetés, de elismerik, hogy nem volt csalás, és kirajzolódik egy bukolikus, normális Magyarország képe, ahol barátságosak az emberek, főznek a vendégnek, rendezettek az utcák, templomba jár a falu. Ezekből a beszámolókból az derül ki, hogy a falvakban és vidéki városokban ott van egy normális Magyarország, a magyar szellem, az élni akaró, identitásában nem elbizonytalanodott, igazodási pontokat jól látó világ. Ez a világ az, ami egységesen szavazott és mondott valamit arról, hogy merre menjen az ország. És ott van mögötte, hogy mi tart életben minket ezer éven át – fejtegette a miniszterhelyettes.

Mint mondta: az előző 150 évben azt a kritikát fogalmazták meg a nagy, nemzeti tömbpártokról, mint amilyen a dualizmus és a Horthy-éra idején irányította az országot, hogy nem volt demokratikus legitimációjuk. Főleg Bibó István mondta ezt. De most ez a legitimáció megvan, hisz soha ekkora felhatalmazása még politikai erőmnek nem volt a magyar történelemben – hívta fel a figyelmet a politikus.

A teljes cikk: MNO.hu

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Kurucz Árpád)