Biztosan sokan vannak, akik Hadházy Ákos elmaradt eskütétele miatt könnyesre sírták éjjel a párnájukat, de minden bizonnyal többen vannak, akik Hadházyban egy frusztrált és duzzogó kamaszt látnak, aki mást sem akar, mint szerepelni.

A baloldal botránypolitikusa újra akcióba lendült. A porondmester legutóbbi attrakciója az átlagosnál is unalmasabbra sikerült.

Úgy tűnik a baloldal címzetes lódoktora semmi mást nem szeretne elérni az életben, mint azt, hogy nulla teljesítménnyel koldulja az emberek figyelmét.

A zuglói választópolgárok csalódottan tapasztalhatták, hogy a tegnapi nap megalakult új Országgyűlés képviselői között hiába keresték Hadházy Ákost, a baloldali összefogás képviselőjét. Hiába fürkészték, kutatták a megválasztott „honatyát”, ugyanis ő nem tette le hivatali esküjét. Az alakuló ülés helyett Kisvaszaron kívánt „példát mutatni” országépítésből.

Ugyanakkor, hogy ezt a Budapest XIV. kerületében egyéni mandátumot szerzett képviselő miért éppen egy Baranya megyei faluban tette meg az igazából rejtély.

Ahogy az egész Hadházy Ákos-jelenség is az. A baloldali képviselő a partizánakcióival leginkább a feltűnési viszketegségéről ad tanúbizonyságot. Könyörgi a média figyelmét, ahelyett, hogy valóban a választók kegyében járna, és megtenné azt, ami a képviselői munkája megkezdéséhez elengedhetetlen: hogy esküt tegyen.

Egyáltalán milyen képviselő az, aki az általa képviselt országhoz és annak lakóihoz nem akar hű lenni?

Helyette meg mindenféle falusi kampánylátogatásokkal igyekszik elodázni a kötelességét?

Hadházy öncélú, dekadens pávatánca biztosan elnyeri néhányak tetszését, de abban nincs kétségem, hogy sokakat bánt az, hogy meghazudtolja, kérdőre vonja több millió tisztességes választópolgár akaratát, akik a demokrácia jegyében április elején szavaztak.

Az, hogy őt a baloldali pártok sem ölelték a keblükre, beszédes.

Minden bizonnyal sok mindent elárul az együttműködési képességeiről és céljairól is. Ő akar lenni az új baloldal szellemi óriása és vezetője. Talán bölcsebb és előre mutatóbb lenne, ha az öncélú szerepelgetés és haknizás helyett végre valóban tenne valamit azokért, akik voltak olyan meggondolatlanok, hogy ráadták voksukat.

Forrás: vasarnap.hu/Tóth Gábor

Kiemelt kép: Facebook