Nyíltan vállalja másságát a Fehér Ház első színesbőrű szóvivője. Karine Jean-Pierre ezt megelőzően a MoveOn.org elnevezésű radikális baloldali mozgalom PR-igazgatója volt.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön kinevezte a Fehér Ház új sajtószóvivőjét, Karine Jean-Pierre-t,

aki az első fekete afroamerikai, nyíltan leszbikus, és az LGBTQ közösséggel szimpatizáló személy ezen a poszton.

Jen Psaki eddigi szóvivő jövő pénteken távozik a Fehér Házból, és az Axios amerikai hírportál április elejei híre szerint az NBC és az MSNBC mérsékelt baloldali-liberális amerikai üzleti-kereskedelmi televíziós csatorna egyik műsorának lesz a munkatársa.

Korábban pedig az NBC politikai elemzője volt

Karine Jean-Pierre, aki 2021 januárja óta a Fehér Ház első számú szóvivő-helyettese, olyan időszakban veszi át a fizikailag és szellemileg egyik legmegterhelőbb kormányzati posztot, amikor a Fehér Ház komoly politikai kihívások elé néz: az elnöki hivatalnak segítenie kell a Demokrata Pártnak megtartania a képviselőházi többségét és a szenátusi 50-50 százalékos szavazati arányát a novemberben esedékes félidős kongresszusi választáson..

Mielőtt csatlakozott volna Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási kampányához, Karine Jean-Pierre a MoveOn.org elnevezésű radikális baloldali mozgalom közkapcsolati és PR-igazgatója volt, korábban pedig az NBC és az MSNBC politikai elemzője.

(MTI)

Fotó: ALEX WONG/ AFP