A ferencvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén ismét „kiment” a többség Baranyi Krisztina polgármester alól, az elvileg őt támogató képviselők sem szavazták meg a költségvetés módosítását.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak tegnap azt mondta, az előterjesztésben olyan kiadások szerepeltek, mint a Bakáts téren az önkormányzati vagyonkezelő cég által hetvenhétmillió forintból létesítendő kávézó (!), amelyet Baranyiék szerint az indokol, hogy „nincs hol meginni egy kávét” – miközben a környék vendéglátóhelyektől hemzseg –, továbbá a köztéri vécé hiánya, amit az önkormányzati kávézó-nyilvános vécé komplexummal orvosolnának.

A baloldali képviselőknek sem tetszett az ötlet, azt javasolták, inkább pályáztassák meg a projektet. De felbukkant a tervek közt a Döme Zsuzsanna „Suzi” kétfarkú kutya párti alpolgármester „Bakáts Bunkerének” támogatására szánt ötvenmillió forint is, és bár Baranyi jobbkeze szerint a pincehelyiség „fantasztikus kiállítóhely” lenne a tavaly kapott tízmilliós összeg megfejelésével, az előterjesztés elutasítása miatt egyelőre ez az ötlet is függőben maradhat.

Torzsa Sándor, helyi szocialista képviselő arról beszélt: ha igaz, amit Baranyi hangoztat, hogy a kormányzati elvonások miatt már a tartalékait éli fel az önkormányzat, akkor először a kötelezően vállalt feladatokat kellene megfinanszírozni, utána jöhetne a tömbrehabilitáció, és csak ezek után az összes többi, ám enélkül csak egy koncepció nélküli módosításról van szó.

KCS teljes írását a Magyar Hírlapban olvashatják.

Kiemelt kép: MH/Hegedüs Róbert