A Margitszigeti Színház lemondta egy oroszbarát zongorista fellépését.

A Margitszigeti Színház mély együttérzését fejezi ki az Ukrajnát sújtó háború borzalmai miatt – közölték.

A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa ukrán oroszbarát zongorista fellépését. A közlemény szerint a Margitszigeti Színház vezetése Ljubov Nepop ukrán nagykövet tájékoztató leveléből értesült a zongorista megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint

a művésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott.

(Koncertet adott! Ízlelgessük ezt egy csöppet! Nem aknavetővel lőtt halomra embereket, csak zongorázott az egyébként ukrán művésznő. És ez elfogadhatatlan, felháborító, megtorlásért kiáltó – a szerk.)

Lisitsa a fellépésével a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját – írják.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját – írja a színház.

Ezért a színház Lisitsa június 3-i margitszigeti koncertfellépését lemondta és a menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll – zárul a közlemény.

(MTI-OTS)

Kiemelt kép: Wikipédia