A munkatársai által Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre a fővárosi közműholding vezetőjeként kudarcot kudarcra halmoz, legutóbb a hozzá tartozó Főtáv százezer forint feletti távhőszámlákat postázott ki csepeli lakosoknak. Miközben az általa irányított budapesti gigacég a szétesés határán van, Mártha folyamatosan luxuséletmódjával dicsekszik. A Gyurcsány-fióka jól láthatóan teljesen alkalmatlan a cégvezetésre, Karácsony mégsem meri leváltani Gyurcsány emberét.

Egészen döbbenetes hibával kellett szembesülniük azoknak a csepeli lakosoknak, akiknek a minap a vártnál jóval magasabb összegű távhőszámla érkezett a postaládájukba. Két panelházban is több mint százezer forintot próbáltak behajtani az érintetteken.

A hibáért a Főtávot, a tulajdonosi jogok gyakorlóját, Karácsony Gergelyt, valamint a fővárosi közműcégvezért, Mártha Imrét terheli a felelősség.

Miután Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos kérdőre vonta Karácsony Gergelyt a súlyos mulasztásért, a baloldali főpolgármester úgymond előremenekült, és vasárnap este kirúgta – a lakásfenntartó szövetkezet egyik munkatársát. Azaz, keresett egy bűnbakot.

Mint ismert, a főpolgármester kezdeményezésére tavaly, öt cég összevonásával létrejött a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Technikailag ez úgy valósult meg, hogy a Budapesti Temetkezési Zrt., a közterület-fenntartó FKF, a kéményseprő Főkétüsz és a parkfenntartó Főkert beolvadt a távfűtésért felelős Főtávba, amelyet aztán átkereszteltek BKM Nonprofit Zrt.-vé.

Karácsony azt a Mártha Imrét nevezte ki a fővárosi gigavállalat vezérigazgatójának, aki a 2010 előtti Gyurcsány-korszak egyik szimbolikus szereplője volt.

Az új cégvezető a mai napig kiváló kapcsolatot ápol a volt kormányfővel, aki egy Facebook-posztban látványosan védelmébe vette szövetségesét. Kapcsolatuk annyira bizalmi, hogy Márthát munkatársai egyszerűen csak Gyurcsány-fiókának nevezik – írta a magyarhirlap.hu korábban.

Azonban kevesebb mint egy évvel a BKM Nonprofit Zrt. indulása után már tisztán látszik, hogy az erős politikai hátszél önmagában még kevés a jó teljesítményhez.

Mártha ugyanis cégvezetőként kudarcot kudarcra halmoz, a hozzá tartozó területeken teljes a szétesés – írja az Origo.

Nemcsak a Főtáv működik rendezetlenül, hanem a gigacég többi “egysége” is. Erre jó példa a múlt heti vihar, ami teljesen váratlanul érte a főváros vezetését, valamint Márthát és csapatát. A helyzet kezelése egyébként Mártha feladata lett volna, de a jelek szerint mással volt elfoglalva. Az biztos, hogy az átlagosnál valamivel több eső leküzdhetetlen akadályt jelentett a fővárosnak, a várost elárasztotta a víz. A csapadék nem folyt le a csatornákon, hanem állt az utakon, alaposan megnehezítve az autós közlekedést.

AZ FKF-nél annyira rossz a helyzet, hogy kukahiány ütötte fel a fejét. Elfogytak a 120 literes kommunális, és majdnem elfogytak a lakossági 120 literes, kék fedelű papírgyűjtő tartályok, ezért ismét hosszasan kell várakozniuk az új szerződőknek, illetve azoknak, akik típuscserét szerettek volna.

A munkamorál is rossz a Mártha irányítása alatt álló közműholdingnál, ami érthető, hiszen az ígéretek ellenére az összevonást követően tömegével rúgták ki a munkavállalókat.

Különösen visszás, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő mértékben növekszik Mártha vagyona. A Gyurcsány-korszakban az MVM-vezérként megalapozott vagyonát évről évre növelni tudja, és ma már elsősorban luxusnyaralásaival, jachtútjaival, napi másfél milliós szállodaszámláival és a Bentley-ével kerül be a hírekbe.

Forrás: magyarhirlap.hu

Nyitó képünkön, Mártha Imre és Karácsony Gergely. Fotó: magyarhirlap.hu