Azért késik a kampánypénzek elszámolása, mert kiderült, hogy aki azt intézte, nem is könyvelő – erről Márki-Zay Péter beszélt egy interjúban. Hetek óta folyik a belső vita arról, hogy hogyan és mire költöttek Márki-Zay Péterék több mint 3 milliárd forintot. A legújabb magyarázat szerint azért nincs még elszámolás, mert a pénzügyekkel megbízott személy nem is könyvelő volt – számolt be az M1 Híradója.

Akit Márki-Zay Péter a könyvelőjének hitt, arról kiderült, hogy nem is az. Sőt: állítása szerint pénzügyi végzettsége sincs. Erről egy videómegosztó portálon beszélt a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje. Ezzel indokolta, hogy miért nem számolt el még mindig a kampánypénzekkel.

Néhány napja már az ATV-n is utalt arra Márki-Zay Péter, hogy a kampánypénzek könyvelésével problémáik adódtak.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje hetek óta magyarázkodik a kampánypénzek miatt. Pedig lenne mivel elszámolnia: korábbi összesítései szerint ugyanis több mint 3 milliárd forintot kaptak a választás előtti időszakban. Hogy ebből mennyi maradt, azt a baloldali pártok is szeretnék tudni. Márki-Zay Péter egyik legfontosabb bizalmasa, Kész Zoltán már május közepén nyilvánosan követelte, hogy számoljanak el a támogatásokkal.

Márki-Zay Péter többször elmondta:  Nem kell aggódni, meglesz az elszámolás. Érdemi előrelépés azonban mégsem történt.

A kampánypénzek sorsát számonkérő emberét vádolja Márki-Zay. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje szerint üzleti érdekek által vezérelt támadássorozat zajlik ellene.

De nemcsak a kampánypénzek miatt alakult ki feszültség az elmúlt hónapokban a baloldali pártok között.

Többen élesen bírálták a hódmezővásárhelyi polgármestert a kijelentései miatt. Gyurcsány Ferenc például egyértelműen őt tette felelőssé a választási kudarcért.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje a kampányban és azóta is folyamatosan támadja a rezsicsökkentést.

De szerinte extraprofitadóra és a benzinárstopra sincs szükség. Legújabb interjújában pedig azt mondta: ő a mozgalmában és az új pártjában is a brüsszeli értékeket fogja képviselni, akkor is, ha azok károsak.

Előfordulhat ugyanakkor, hogy ezzel a szövetségesei közül nem mindenki ért egyet. A Mandiner arról írt, hogy leváltanák Márki-Zay Pétert.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom szombati tisztújító kongresszusán mindennek ellenére egyhangúan elnökké választották ismét.

Gondolom úgy tettek, mint az egyszeri gazda, akinek elverte a szőlőjét a jég. Ő nekiállt mérgében kivágni a tőkéket mondván: No, lássuk Isten mire megyünk ketten!

Forrás: hirado.hu

Kiemelt kép: hirado.hu/képernyőkép