Megkapta a kinyilatkoztatott konkurenciát a nyílt társadalom Európája. Noha az Európai Unió egészét tekintve kétségtelenül ez a törekvés áll nyerésre, a magyar országgyűlés most néhány pontban, tömören összefoglalta a Soros-terv antitézisét, amely mögött ott lesz a nemzeti parlament legitimációja. A két világnézet egyike fogja vezetni Európát az éleződő globális versenyben – írja Vésey Kovács László a PestiSrácok portálon.

A nyílt társadalom Európája mindenekelőtt az Ázsiából és Afrikából érkező korlátlan bevándorlást, a szexuális kisebbségek jogait, az életünket felforgató radikális klímaügyi intézkedéseket és a központosított európai birodalomra törekvést jelenti, az orosz–ukrán konfliktusból pedig már azt is láthatjuk, hogy ezt az európai birodalmat teljesen alárendelné az amerikai érdekeknek. Ennek a világképnek jelenleg többsége van az Európai Parlamentben, a tagállamok többségének vezetése pedig vagy szintén egyetért vele, vagy legalábbis nem mer szembemenni ezzel az elképesztő lobbierővel.

Mindenki módosítani akarja az uniós szerződéseket, mert mindenki tudja, hogy az Európai Unió meg fog változni, de egyáltalán nem mindegy, milyenné. A baloldali, nyílt társadalmi politikai erők már leplezetlenül felvetették, hogy a szerződések módosítása egyúttal egy új uniós alkotmányt jelentsen, és szűnjön meg a tagállamok vétójoga. Mindennek az elfogadásához még most az egyszer meg kell nyerni az összes tagállam támogatását, hogy senki se vétózzon. Ez azt jelenti, hogy az utolsó pillanat közeleg, amikor még meg lehet akadályozni a tagállamok önállóságát felszámoló, Brüsszelből igazgatott birodalom létrejöttét, utána viszont már feljebb csavarhatják a birodalmi erőpolitikát és az ellenvélemények elnyomását.

Ha ezt a projektet keresztülviszi a nemzetközi baloldal, akkor a jövőben mindössze két lehetőségünk marad:

1/ Egy nemzetek feletti birodalom alattvalói leszünk, ahol a lakosság bő 2 százalékát alkotjuk majd, ekkora magyar érdekérvényesítő képességgel.

2/ Egy önálló országban folytatjuk, az EU-n kívül, rendkívül veszélyes helyzetben.

A magyar kormány, illetve a kormánypárti frakció részéről a határozati javaslatot benyújtó Kövér László, Semjén Zsolt, Kocsis Máté és Simicskó István ellen persze azonnal megindult a woke média uszítása, miszerint az lehet a bajuk, hogy az unió jövőjéről szóló konferenciasorozat eredménye alapján a szervezők tovább akarják erősíteni az integrációt (értsd: le akarják bontani a tagállamok önállóságát). Megemlítik a beterjesztést nyilvánosságra hozó, MSZP-s Ujhelyi Istvánt is, aki szerint a dokumentum Orbán Viktor zsarolási potenciálját hivatott erősíteni az Európai Tanácsban.

Az Országgyűlés által minden bizonnyal hamarosan elfogadott beterjesztés Magyarország hivatalos álláspontja az Európai Unió jövőjéről. Indoklása szerint az európai jövő közös kitalálására indított uniós konferenciasorozatot kisiklatták. A tagállamok szuverenitását felszámolni és a bürokráciát növelni akaró erők a saját politikai és ideológiai céljaik kiszolgálójává tették, és ezért demokratikus párbeszéd helyett kizárták belőle az állampolgári vélemények nagy részét.

Egy ekkora léptékű, a politikai és a civil világ között átívelő kezdeményezést természetesen lehetetlen ellenőrizni, hogy valóban az uniós polgárok többségének akaratát tükrözi-e, vagy inkább azokét, akik összesítették az eredményt. Mindenesetre nem lenne óriási meglepetés, ha az Európai Unió, amelynek bizottsági elnöke például hazug módon megígérte a nekünk járó pénzek folyósítását, most megint a teljes ellentettjét valósította volna meg annak, amit ígért. Schmidt Mária fogalmazott úgy minap a PestiSrácoknak, hogy a kommunisták „nem az embereket akarják egy jobb politikával megnyerni, hanem elvárják, hogy az emberek fogadják el végre az ő régi receptjüket”.

Tudjuk persze, hogy többek szemét csípi a kommunistázás, és próbálják idejétmúlt dolognak beállítani, de az uniós Marx-szobrok, az ideológiai indíttatású gazdasági embargó és a háborús pszichózisban élő Béketábort idéző hangulat idején talán megengedhetjük magunknak, hogy lekommunistázzuk a kommunistákat. Nos, például mi is a sokat hallott régi kommunista módszer?

Vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te követtél el!

Miközben az uniós woke-bürokraták minden erejükkel próbálják szétverni az EU eddigi felépítését, hogy a helyébe állítsák az Európai Egyesült Államokat, Orbán Viktor pedig évek óta szajkózza, hogy meg kell menteni az Európai Uniót, a woke-ideológia helyi szócsövei fennhangon harsogják, hogy Orbán szét akarja verni az uniót, illetve ki akarja belőle léptetni Magyarországot. Most éppen azt hazudták már a címben, hogy a Fidesz–KDNP feloszlatná az Európai Parlamentet, holott csak arról van szó, hogy a nemzeti parlamentekből delegáltatná oda a képviselőcsoportokat. Az Európai Parlament ámokfutásának megakadályozása ugyanakkor bőven indokolt, hiszen ezt a szervet soha senki nem hatalmazta fel, hogy hatalmaskodjon a tagállamok fölött, mégis hosszú évek óta ezzel kísérletezik. Most ezt az előre vindikált hatáskört próbálják neki megszerezni a nyílttársadalmi erők.

Az EP visszafogása mellett a magyar állásfoglalás felülvizsgálná a többi EU-s intézmény hatásköreit is, továbbá megerősítené a vétó intézményét, hogy egyetlen tagállami parlament akarata ellenére se lehessen uniós jogot alkotni, ugyanakkor a tagállami parlamentek és kormányok is kezdeményezhessenek uniós jogalkotást.

A dokumentum szerint az elmúlt évek tapasztalatai igazolták, hogy csak erős és cselekvőképes tagállamok tudják megvédeni a polgáraikat, ezért az EU feladata a tagállamok támogatása. Ez szöges ellentétben áll az EU jelenlegi törekvésével, amely gyengíteni és beolvasztani igyekszik a tagállamokat, vagyis nem most fognak elsimulni a magyar kormány és a brüsszeli nyílttársadalmi politikai elit közti konfliktusok. Pláne, ha megnézzük a többi magyar javaslatot!

A szerződések módosítása során törölni kell belőlük az „egyre szorosabb egység” célkitűzését, ugyanakkor meg kell jelennie bennük Európa keresztény gyökereinek és kultúrájának.

Rögzíteni kell az Európai Bizottság politikai és ideológiai semlegességét, adósságfelvételi tilalommal gátat kell vetni az EU további eladósodásának. A magyar álláspont célkitűzésként írná bele a szerződésekbe a családok támogatását a demográfiai válság kezelésére, ugyanakkor garantálná a tagállamok jogát, hogy eldönthessék, kiket engednek be a területükre. Az EU nyílttársadalmi köreiben már ez is ki fogja verni a biztosítékot, hát még, ha ahhoz a ponthoz érnek, hogy a harmadik világbeli bevándorlókat nem, az európai őshonos nemzeti kisebbségeket viszont alapszerződésben védené.

Mindezeken felül közös európai hadsereget, valamint a Nyugat-Balkán EU felé fordítását szorgalmazza a dokumentum, amely egyúttal kitér arra is, hogy az átgondolatlan oroszellenes szankciók tovább súlyosbítják számunkra a háború gazdasági hatásait.

Egyértelműen két világ feszül egymásnak az Európai unió jövőjét illetően, és a küzdelem egyre jobban kiéleződik majd a közeljövőben, amíg el nem dől, hogy melyik törekvés győz. A nyílttársadalmi álláspontnak masszív fölénye van a nemzetközi sajtóban; ugyanez a kör erőlteti a zöldfordulatot és klímaadót, kerül, amibe kerül az egyszerű lakosságnak, és ugyanez a kör rendelte el az Európát és a földrész lakosságát egyre jobban megviselő oroszellenes szankciókat is. Az, hogy ezek a szankciók teljes mértékben a rövidtávú amerikai gazdasági érdekekhez igazodnak, megmutatja azt is, hogy a létrehozni próbált Európai Egyesült Államok valójában csak az Amerikai Egyesült Államok itteni fiókja lenne. A magyar javaslat egy merőben más Európát vázol föl erős tagállamokkal, erős gazdasággal, közös hadsereggel. Ez a két változat közül az egyik fogja kormányozni Európát az élesedő globális gazdasági és katonai versenyben.

Forrás: PestiSrácok

Szerző: Vésey Kovács László

(Címkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)