A Nemzetközi Úszószövetség elnöke rendkívül hálás volt Magyarországnak, miután a japán Fukuoka visszalépése után Budapest és több magyar város otthont adott a világ egyik legnagyobb sporteseményének – közölte Híradó.

„Köszönjük, hogy megrendeztétek minden idők legjobb vizes világbajnokságát. Nem tudunk elég hálásak lenni Magyarországnak, a magyar kormánynak, Budapestnek és a hatóságoknak, hogy ilyen rövid idő alatt is ilyen színvonalon sikerült megrendezni ezt az eseményt.

Köszönjük a rengeteg munkát, ami ezzel járt, valamint a vendégszeretet, ugyanis nagyon barátságos fogadtatásban részesültünk. Sajnáljuk, hogy most búcsút kell vennünk egymástól, de a jó hír az, hogy öt év múlva ismét Magyarországon lesz a vizes világbajnokság” – fogalmazott Huszain Al-Musszalam, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke a hazai rendezésű esemény vasárnapi záróünnepségén.

A Nemzetközi Úszószövetség elnöke rendkívül hálás volt Magyarországnak, miután a japán Fukuoka visszalépése után Budapest és több magyar város otthont adott a világ egyik legnagyobb sporteseményének. Mindezt úgy, hogy az előkészületekre mindössze négy hónap állt rendelkezésre.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hazai szurkolók összesen öt magyar éremnek, többek között Milák Kristóf két úszásban elért aranyérmének örülhettek a vizes vb-n.

Forrás: hirado.hu

Kiemelt kép: hirado.hu/képernyőkép