A WHO frissítette a nemek közötti egyenlőségről szóló kézikönyvét, elsősorban a nemekkel kapcsolatos kulcsfogalmakat modernizálták. A dokumentumban azonban azt is írják, hogy nem csak férfi és női nem létezik – olvasható a V4NA hírügynökség portálján.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) honlapján jelentette be a nemek közötti esélyegyenlőségi kézikönyv frissítését, amely főleg a nemek közötti egyenlőséggel kapcsolatos kulcsfogalmak aktualizálására összpontosít. A frissítésben azt is kijelentik, hogy nem csak férfi és női nem létezik. A 146 oldalas kézikönyv 2011-es első kiadását most felülvizsgálták a nemek közötti egyenlőséggel, az egészséggel és a fejlődéssel kapcsolatos új tudományos bizonyítékok és koncepcionális előrelépések fényében.

Az átdolgozások előtt azonban értetlenül állnak a biológusok, mivel egyáltalán nem világos, milyen új tudományos bizonyítékok merültek fel, amelyek igazolják azt az állítást, hogy a kettőnél több nem létezik. Nem világos továbbá az sem, hogy mit jelentenek ebben az összefüggésben az olyan kifejezések, mint a “koncepcionális fejlődés”.

Azonban az világossá vált, hogy a WHO összekeveri a biológiai nem tudományos fogalmát az egyén meghatározhatatlan és szubjektív nemi identitásával.

A WHO az interszexuális személyek létezésével kívánja bizonyítani, hogy nem csak két nem – férfi és nő – létezik, Colin Wright evolúcióbiológus szerint azonban az interszex kifejezés nem egy harmadik nemre utal, hanem inkább egy gyűjtőfogalom olyan fejlődési állapotokra, amelyek nemileg kétértelmű nemi szerveket eredményeznek. Ahhoz, hogy kettőnél több nem létezzen, a spermiumon vagy petesejteken túl egy másik típusú ivarsejtnek is léteznie kellene, amely köré az egyén elsődleges reproduktív anatómiája szerveződhet.

Dr. Karleen Gribble, a Western Sydney Egyetem szülészeti szakértője a Daily Mailnek elmondta, hogy “a megfogalmazás, miszerint nem csak férfi és női nem létezik, aggasztó. A honlap szerint a kézikönyvet a nemekkel, az egészséggel és a fejlődéssel kapcsolatos új tudományos bizonyítékok és koncepcionális előrelépések fényében frissítik. Azonban nincs olyan új tudományos bizonyíték, amely arra utalna, hogy két nemnél több nem létezik. Az az elképzelés, hogy két nemnél több létezik, egy posztmodern, tudománytalan felfogás, amelyet a WHO-nak nem kellene támogatnia”.

2022plusz: A kézikönyv alapján ellenben tudományosan igazolható, hogy a WHO már nem Egészségügyi Világszervezet, hanem egy gyáva, a tudományos tényekről mit sem tudó banda. Vagy, ha mégis tisztában vannak a tényekkel, akkor gazemberek közössége, akik csatlakoztak a pszichénket tönkretenni akaró többi gazemberhez. De fogalmazhatunk másként is: valóban nem csak férfiak és nők léteznek, de hazug idióták is.

Forrás: V4Na

(Címkép: flickr.com)