Egy a Soros György milliárdoshoz köthető liberális csoport 171,7 millió dolláros (68,3 milliárd forint) állami szerződést nyert Joe Biden amerikai elnök kormányától, hogy segítsen a fiatal migránsoknak elkerülni a kitoloncolást – számolt be a Fox News. A megállapodás 2023 márciusáig tart, ami akár 983 millió dollár (391 milliárd forint) adófizetők által finanszírozott támogatáshoz juttathatja a szervezetet, ha a megegyezést 2027 márciusáig meghosszabbítják.

Az amerikai Fox News két munkatársa, Adam Shaw és Joe Schoffstall csütörtökön arról számolt be, hogy a Soros Györgyhöz pénzügyileg kötődő liberális nonprofit szervezet, a Vera Igazságügyi Intézet (Vera Institute of Justice) 171,7 millió dollár (kb. 68,3 milliárd forint) adófizetők által finanszírozott állami szerződést kötött a Biden-adminisztrációval, amely a későbbiekben akár az egymilliárd dollárt is elérheti, hogy segítsen a kísérő nélküli kiskorúaknak elkerülni a kitoloncolást az Egyesült Államokból.

A Fox News továbbá kiemelte, hogy a megállapodás 2023 márciusáig szól, de akár a 983 millió dollárt (kb. 391 milliárd forint) is elérheti a New York-i székhelyű szervezet finanszírozása, ha 2027 márciusáig megújítják a szerződést.

Úgy tűnik, hogy ez a szerződés az eddigi legjelentősebb, amelyet a szervezet a 2000-es évek közepéig visszamenőleg egyetlen évben a migrációval kapcsolatos szolgáltatásokra költött.

A szervezet már korábban is hozzájutott kormányzati forrásokhoz

A hírportál arra is rámutatott, hogy a Vera intézet a szövetségi adatbázis szerint már korábban is hozzájutott kormányzati támogatásokhoz.

A szervezet 2020. július 1. és 2021. június 30. között 191 millió dolláros (kb. 75 milliárd forint) bevételéből 152 millió dollár (kb. 60,5 milliárd forint) származott kormányzati forrásokból — derült ki a portál szerint a legutóbbi pénzügyi ellenőrzésből.

Mint ahogy arról Breitbart 2018-ban beszámolt, az intézet az Obama-kormányzat idején is 310 millió dollárt (kb. 123,33 milliárd forint) kapott annak érdekében, hogy a kísérő nélküli, idegen gyermekek elkerüljék a kitoloncolást.

A baloldali intézet célként tűzte ki a „tömeges bebörtönzés” megszüntetését az amerikai börtönök és a fogva tartó központok számának csökkentésével. A csoport továbbá támogatja a rendőrség finanszírozásának megszüntetését is — tette hozzá a portál.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/AP/Samy Magdy