Nem tud letérni a kitaposott ösvényről zugló önkormányzata. A 2017-ben és 2020-ban kötött, mindkét esetben nagy vihart kavart parkolóautomata beszerzési és üzemeltetési szerződések az idén kifutottak. Az önkormányzat új tendert írt ki, de az eredmény ismét ugyanaz lett. A kerület ismét a C-Ware kft-t bízta meg a parkolóautomaták „üzemkész állapotának biztosításával”. A naponkénti ellenőrzésre, karbantartásra, eseti hibaelhárításra, vandalizmusból eredő rongálások megszüntetésére kötött szerződés egy évre szól, értéke nettó 168,7 millió forint – írja a Népszava.

„Nem volt választásunk. Nem hosszabbítottuk meg a szerződést, inkább új közbeszerzési eljárást indítottunk. A tenderre egyetlen ajánlat érkezett, a C-Ware Kft-től. Az új szerződés egy évre szól, addig megpróbálunk egy jobb konstrukciót kidolgozni” – válaszolta a Népszava kérdésére Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere, aki a 2020-as szerződéskötéskor is az önkormányzat „kőkemény gazdasági és ügyfélérdekére” hivatkozott.

Könnyen lehet, hogy nem a C-Ware lesz az egyetlen visszatérő cég a zuglói parkolás berkeiben. Karácsony Gergely annak idején úgy távozott a XIV. kerület éléről, hogy megrendelt egy parkolásüzemeltetési szoftvert is, amelynek révén kitehették volna a fővárosban e téren fő beszállítónak számító Sessionbase Kft-t, de Horváthék végül mégis a Sessionbase szolgáltatását vásárolták meg 192 millióért 2 évre, mondván, a saját fejlesztés nem készült el. Az időközben lejárt Sessionbase-szerződést az év végéig meghosszabbították és a zuglói képviselő-testület májusban úgy döntött, hogy tendert ír ki a parkolásüzemeltetést támogató szoftver beszerzésére 2023. januári kezdéssel. A beszerzés becsült értéke 3 évre 352 millió forint, havi 9,8 millió forint. Jelenleg havi 8 milliót fizetnek. Ahogy arról korábban a sajtó beszámolt, a Sessionbase igen nagy árkülönbséggel szerződik: van ahol 14,5 millió forint a havi díj, míg másutt 1,4 millió.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán