„Örömmel várjuk látogatásukat Vácon a Püspöki Palotában, amelynek patinás épületét 18. századi püspök elődömnek, Migazzi Kristófnak köszönhetjük. Nevéhez fűződik a váci Nagyboldogasszony-székesegyház megépíttetése is, valamint a mai Vác barokk arculatának és számos meghatározó épületének a megszületése. Vác és benne a Püspöki Palota igazi kincseket rejt!
Jöjjenek és fedezzék fel!
Legyenek vendégeim a váci Püspöki Palotában!” – olvasható a Váci Egyházmegye honlapján Marton Zsolt, váci püspök invitálása.

A váci klasszicizáló barokk Püspöki Palota és kertje idegenvezetéssel, csoportos formában tekinthető meg. Az első látogatás időpontja: 2022. aug.5-én, pénteken 11órakor lesz.

A Püspöki Palota és a hozzá kapcsolódó kert a hajdani püspökváros középpontjában, Vác belvárosában helyezkedik el. Történetének csaknem 250 éve alatt 21 püspök, illetve kormányzó lakta a palotát, amely már országos jelentőségű műemlék. A palota jelenleg is püspöki lakhelyként működik, és máig őrzi múltjának különleges tárgyi, szellemi értékeit.

Látogatás garantált időpontokban indul: péntek és szombaton 11. 00 órakor.