Egy új Gallup-felmérés szerint az amerikaiak mindössze 1 százaléka tartja Oroszországot komoly problémának, sokkal inkább az infláció, a rossz kormányzás és a gazdaság állapota miatt aggódnak – írta meg a Summit News.

Ez az eredmény azért is érdekes,mert még márciusban még az amerikaiak 9 százaléka tekintette az ország legfontosabb problémájának az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat, ez a szám mostanra jelentősen visszaesett.

A lap feltételezi, hogy az amerikaiakat már nem érdekli, mi történik Ukrajnában, a média is lejjebb csavarta az ukrán-orosz háborút. Ez érthető, hiszen jobb ha nem tudják az állampolgárok, mennyire nem jöttek be azon előzetes jóslatok, miszerint pár nap alatt legyőzik Putyinékat.

Holott az amerikaiak 17 százaléka már az inflációt tartja a legfontosabb problémának, 17 százalékuk a rossz kormányzást, míg 12 százalékuk a gazdaság miatt aggódik.

Oroszország még a top 10 probléma közé sem került be, az amerikaiak a bűnözést, a bevándorlást és a fegyvertartást is fontosabb kérdésnek tartják.

Az amerikaiak 8 százaléka szerint az abortusz a legfontosabb kérdés, ami szintén új rekordot jelent azóta, hogy a Gallup 1984-ben elkezdte ezt a kérdést mérni.

Figyelemre méltó, hogy az olyan témák mint a koronavírus-járvány vagy az éghajlatváltozás sem került be a 10 legfontosabb kérdés közé, annak ellenére, hogy a média sokat foglalkozik velük.

Forrás: 888.hu

Kép: CBS.com