Vastapssal, éljenezve fogadták Orbán Viktor történelmi beszédét az amerikai konzervatívok. Egy olyan ország vezetője vagyok, mely nap mint nap a progresszív liberálisok támadása alatt áll – mondta Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínén, a CPAC-en. A magyar kormányfő iránymutatást adott a konzervatív szereplőknek arról, hogy miként lehet felvenni a harcot a kommunista és liberális erőkkel szemben és beszélt hazánk több, egyedülálló intézkedéséről is, mint a családpolitikáról, valamint az illegális migráció kezeléséről. A beszédet többször éljenzés, illetve álló vastaps szakította meg, különösen akkor, amikor az illegális migráció megállításáról és a családok védelméről volt szó. A legnagyobb ünneplés akkor tört ki, amikor a miniszterelnök azt mondta: Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén!

Van bennünk valami közös, Magyarország Európa magányos csillagállama – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a “Hogyan harcolunk” címmel elmondott nyitóbeszédében utalva ezzel Texas állam Amerikában használatos megnevezésére (Lone Star State).

Sok embert sikerült összezavarni azzal, hogy meghívtak – mondta a kormányfő, aki hozzátette, már látja a liberális média holnapi fake news híreit.

“Elmondom önöknek, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben. Bárki, aki ennek ellenére ezzel vádol minket, az egyszerűen idióta” – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint valószínűleg összezavarodtak az NGO-k is, amelyek már írják a tanulmányainkat arról, hogy hogyan lett tönkretéve a magyar demokrácia, ami egyébként szerintük megtörtént korábban már több alkalommal is.

“A demokrata párti elitet is sikerült összezavarni. Tiszteljük az Egyesült Államokat, ezért tisztelettel tartozunk a jelenlegi vezetésnek is. De nem feledkezhetünk meg arról, hogy az itteni vezetés ideológiai nyomás alá helyezte Európát, ami nekünk nagyon rossz. Az Obama-adminisztráció azt akarta, hogy a keresztény elemeit töröljük el a magyar alaptörvénynek és a helyükre globalista liberális elemek kerüljenek. Értik ezt? A szabad világ vezetője azt akarta, hogy megváltoztassuk az alkotmányunkat, de ellenálltunk és azóta nem vagyunk a kedvencei az amerikai demokrata pártnak” – mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor kijelentette, a progresszív liberálisok nem akarták, hogy elmenjen a konferenciára.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam, össze kell fogni – hangoztatta.

Mi magyarok legyőztük a kommunizmust, melyet a szovjet csapatok kényszerítettek ránk – mondta. Hozzátette: apáink adták le az első lövést, és mi, a fiaik nyertük meg a háborút. Tudjuk, hogy miért tartozunk Ronald Reagannek hálával és köszönettel – húzta alá.

A miniszterelnök úgy folytatta, a kommunisták feltámadtak hamvaikból és összefogtak a liberálisokkal. Orbán Viktor leszögezte, a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, ezért újra le kell győzni őket. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, 2010 óta folyamatosan nyer a jobboldal Magyarországon.

A győzelem napi rutinná vált számunkra. De ismerjük a régi mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a holnapi meccset – mondta. Megtanultam, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel. Ez a mi titkunk a győzelemre – tette hozzá a miniszterelnök.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam, hogy az értékeink, mint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család, lehetnek sikeresek a harcmezőn.

Még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja – mondta Orbán Viktor.

Azért vagyok itt, hogy elmondjam, miként tettük ezeket az értékeket és sikeressé Magyarországon. Talán a mi történetünk segíthet önöknek abban, hogy Amerikát újra naggyá tegyék.

Orbán Viktor fő pontokban emelte ki a magyar kormány sikereit:

“Amikor harcolunk, akkor legalább 100 százalékot teszünk bele. Igazat mondunk, és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha a fél világ támad bennünket. Az ember nem nyerhet fél szívvel.

AZ EMBER VAGY MINDENT BELEAD, VAGY A BIZTONSÁGOT VÁLASZTJA ÉS VESZÍT – hangsúlyozta.

Ezért az első és legfontosabb, hogy bíznunk kell a zsidó-keresztény tanításainkban. Segítenek bennünket abban, mely cselekedetek helyesek, és melyek helytelenek. Ha az ember hisz Istenben, akkor hisz abban is, hogy bennünket Isten a saját képmására teremtett.

Ezért elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzunk, mint a migráció, a gender és a civilizációk összecsapása.

Ne aggódjanak, egy keresztény politikus nem lehet rasszista, ezért sose habozzunk keményen ellenszegülni ellenfeleinknek.

Orbán Viktor Soros Györgyöt is megemlítette beszédében (Soros nevét fújjolás fogadta). A miniszterelnök elmondta, hogy jól ismeri, ő az ellenfele.

SOROS GYÖRGYNEK EGY EGÉSZ HADSEREG ÁLL A SZOLGÁLATÁRA, PÉNZ, SZERVEZETEK, EGYETEMEK ÉS A BRÜSSZELI BIZOTTSÁG FELE.

A liberálisok mindig azt mondják, hogy veszíteni fogunk – mondta a miniszterelnök. De egy dolgot megtanultam: nem harcolhatunk sikeresen a liberális eszközökkel, mert ellenfeleink liberális intézményeket, koncepciót és nyelvezetet használnak marxista és totalitárius terveik álcázására.

Magyarország egy öreg, büszke Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális woke-Góliáttal szemben – akik teljes támadásban vannak, és nekünk totális védekezésben kell lennünk. Mi magyarok azt tudjuk megmutatni önöknek, hogy hogyan lehet visszaverni ezt a támadást – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a migráció kapcsán kiemelte, hogy mi voltunk az elsők Európában, akik nemet mondtunk az illegális migrációra.

Az illegális migráció kérdésében népszavazást kezdeményeztünk, és az emberek úgy döntöttek, hogy nem kérnek belőle. A magyar kormány megépítette a határkerítést, amely a mai napig védi az országot.

Orbán Viktor Tucker Carlson amerikai konzervatív televíziós személyiséget idézte, aki amikor Magyarországra látogatott, azt mondta a magyar határkerítésről: nem egy high tech fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat.

A kormányfő kifejtette: a 2015-ös migrációs válság idején 400 ezer illegális migráns érkezett hazánk határaihoz, ami majdnem háromszor annyi mint, amekkora Dzsingisz kán serege volt.

Nyomatékosította: a fal megépítése után Magyarország megállította a migrációt.

Beszédében a magyar miniszterelnök közölte, 160 ezer illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg idén a határainknál. Elfogunk minden illegális határátlépőt, és visszakísérjük őket – húzta alá. Hozzátette: be lehet adni a menedékkérelmeket a nagykövetségeinknél, de aki illegálisan akar Magyarországra jönni, annak nem fog sikerülni.

Az EU okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk, akik azt akarják, hogy adjuk fel migrációs politikánkat, mert tudják, hogy ez a jövő végső csatája – folytatta a miniszterelnök hozzátéve: „a jövő a gyerekeinké, ezért soha nem fogjuk magunkat megadni”.

Így semmi sem menti meg a Nyugatot a pusztulástól.

Európában azt mondják, a család nem létezik.

Mert a szeretet az szeretet, a család meg család. Ha az ember nem tudja megfogalmazni a család fogalmát, akkor a család nem létezik.

Forrás: FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER

FORRÁS: MTI MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/BENKO VIVIEN CHER

Azt is mondják, hogy a nyugati család az a hely, ahol az úgynevezett patriarchátus elnyomása kezdődik. De a családpolitika esetében Magyarországon megint csak a saját szabályaink szerint játszunk – mondta a kormányfő. Tudjuk, hogy a család az a hely, ahol a szülők átadják a tradicionális értékeket a következő nemzedéknek.

Ha a tradicionális családok megszűnnek, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól. Ezért Magyarországon a GDP 6 százalékát költöttük családtámogatásokra. Az összes támogatás a családok rendelkezésére áll, már a fogantatás pillanatától. A családok automatikusan kedvezményekre jogosultak, az állam pedig átvállalja a hallgatói kölcsönt a harmadik gyermek után.. A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyi jövedelemadó-mentességet élveznek.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig megfeleződött Magyarországon.

„Ez nem rossz kezdet” – tette hozzá. Így értékelt a közönség is, amely éljenzéssel fogadta ezt a mondatot.

Magyarországon az elmúlt években nemcsak fizikai falat kellett építenünk a határon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is fel kellett húznunk a gyermekeink köré, hogy megvédjük őket a gender ideológiákkal szemben.

A magyarok egy népszavazás keretében nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításban. Hozzátette: Magyarország történelmében soha nem volt még ilyen népszavazás, ahol ilyen sokan mondtak, volna nemet.

A magyar alkotmány kimondja, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet. Kiemelte: Magyarország keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége. Magyarország megvédi a házasság intézményét, mint egy férfi és egy nő között létrejött életközösséget. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, összegezve az előbbieket:

az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont. – mondta a miniszterelnök, hatalmas ovációt és álló vastapsot kiváltva.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a siker másik tényezője, hogy a kormány elkötelezett a jogrend és a biztonság mellett. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell. A rendvédelmi szervek a szabadság őrei – tette hozzá. A rendőrök tiszteletet kell, hogy élvezzenek – mondta a kormányfő.

Magyarország és Budapest Európa legbiztonságosabb helye.

A progresszívek imádják a még magasabb adókat, és ezért egykulcsos szja van Magyarországon, ami 15 százalék. 10 év alatt 10 százalékkal csökkentek az adóterhek – mondta a kormányfő.

A globális minimumadóról azt mondta, hogy Magyarország az utolsó ellenálló. Éppen ezért a jelenlegi amerikai kormányzat megszüntette a két ország közötti adómegállapodást – mondta.

Ez valójában a baloldal bosszúja volt.

Ukrajna a szomszédunk, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk vele – mondta a háborúra térve.

Orbán Viktor szerint a globalista vezetők stratégiája elhúzza a háborút, és amerikai-orosz tárgyalás nélkül nem lesz béke.

Csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására – tette hozzá. Nagy szükségünk van az olyan erős vezetőkre, akik képesek egy békemegállapodást tető alá hozni.

Egy erős vezetőjű Amerikára van szükség.

Orbán Viktor végezetül azt mondta, számos nagy nemzet van a világon, de egyik sem hasonlítható az USA-hoz. A Nyugat jövője súlyos kérdéseket vet fel. A kormányfő szerint most a Nyugat önmagával harcol.

A globalisták mind elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem – mondta a kormányfő.

Fel kell vennünk a harcot, vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben. 2024-ben európai parlamenti és amerikai elnökválasztás lesz, két évünk van felkészülni.

Induljunk el és győzzünk – zárta szavait Orbán Viktor.

Forrás és teljes cikk: Origo

Kiemelt kép: Alapjogokért Központ