Ezzel a címmel tette közzé a CÖF-CÖKA vezetősége azt az írását, amely egyértelműen átláthatóvá teszi az Átlátszót.

Az atlatszo.hu hírportál ismét önmaga előtt tetszeleg és a Soros-féle szervezetek támogatásából éli kitartottnak minősíthető szerepét. Így tesz az Átlátszónet Alapítvány is, együtt hajtják zsoldosként tandembiciklijüket. Állítólag fő feladatnak tekintik a közpénz védelmét, ezzel szemben tipikusan a globalista pártérdekű elit szolgálatát látják el.

Honlapjukon szolgáltatásaikat ajánlva, szó szerint kéregetnek éjjel meg nappal. Teszik ezt azért, hogy fontosságukat a hazai körökben is elhitessék.

Törvényi előírás, hogy pénzügyi mérlegüket évente honlapjukon is megjelentessék. Ezt 2021 vonatkozásában eddig elsunnyogják. Nem véletlen, ha megnézzük a két szervezet támogatóinak névsorát és adományaik nagyságrendjét. Látható, hogy tenyérből etetett kontraszelektált bértollnokok közösségét alkotják.

Átlátszónet Alapítvány 2021-re vonatkozólag:
– központi költségvetésből (közpénz)                          31.850.000 Ft
– Open Society Institute                                                 91.000.000 Ft
– magán érdekeltségű támogatás                                   4.200.000 Ft
– magánvállalat                                                                      225.000 Ft
Összesen                                                                          127.275.000 Ft

atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft 2021-re vonatkozólag:
– más gazdálkodótól                                             35.000.000 Ft
– Foundation Open Society Institute                34.000.000 Ft
– Sigrid Rausing Trust                                          37.000.000 Ft
– Sigrid Rausing Trust 2021-től                         83.000.000 Ft
– magánvállalat                                                        1.000.000 Ft
Összesen                                                               190.000.000 Ft

Átlátszó érdekeltségek összesen 317.000.000 Ft.

Bőkezűek a finanszírozók. Megéri nekik, mert az átlátszók tálcán kínálják a csúsztatásokkal teli, legtöbbször hazugságokkal megspékelt jelentéseket, amelyeket aztán hivatkozásul használnak a magyar kormány támadásaihoz. Látva az anyagi érdekeltséget, az átlátszók úgynevezett oknyomozásánál felvetődhetnek nemzetbiztonsági problémák is.

Emellett olyan módszereket is használnak, amelyek az érintett közösségeknek és egyéneknek a feltételezett gyanúsítások erkölcsileg sem elfogadhatók. Az állítást jól fémjelzi, hogy az Átlátszó főszerkesztő-helyettese azzal dicsekszik, hogy „beépült” a CÖF-CÖKA önkéntes szellemi honvédői közé, akik a Lengyel Függetlenségi Ünnepre utaztak. Nem röstellt egy szobában lakni más utazóval (talán nem véletlen), eredeti célját elhallgatva. Honlapjukon most vidáman meséli a szellemi honvédők utazásáról hazudva, hogy éneklésre kényszerítették, sőt, kötelező szentmisén kellett részt vennie. Tehát a beépülő magyar Mata Harit, úgymond, kötelezték. Természetesen állításai nettó hazugságok.

A gazdálkodásukat tekintve feltételezhetjük, hogy például a más gazdálkodótól feltüntetett 35 millió forint származási helye akár a honlapjukon feltüntetett Benevity-n átfuttatott adományokból származhat. Ez a külföldi adománygyűjtő nem köteles a hozzá érkező támogatások küldőit nevesíteni. Mindenesetre az adományok lehetővé tették, hogy ügyvezetőjük fizetését a háromszorosára emeljék.

Munkaadóik összetétele tükrözi, hogy az átlátszó konzorcium pártideológiai alapon a Soros-féle globalista nyílt társadalom eszméjét hirdetőknek csapata. Besúgás, magánnyomozók alkalmazása, feljelentések, ország kiárusítás – jól fizető lehetőség. Ezek után a félrevezetett civilektől pénzt tarhálni, pestiesen szólva, „nem semmi”.

CÖF-CÖKA vezetősége