Sorra érkeznek a nemzetközi gratulációk Orbán Viktor miniszterelnöknek a dallasi CPAC rendezvényen elmondott beszéde kapcsán; legutóbb Christoph Blocher, a jobboldali Svájci Néppárt korábbi vezetője, valamint Saul A. Fox, a Fox Paine vállalat vezérigazgatója méltatta az amerikai konzervatív konferencián elhangzott előadást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Christoph Blocher úgy fogalmazott, örömmel tölti el Orbán Viktor állhatatosságot sugárzó beszéde. A szabadság, függetlenség és biztonság tartópillére a világban zajló nyugtalan folyamatok közepette- jellemezte.

Saul A. Fox, aki a magyarországi zsidó közösséget támogató tevékenységéről is ismert, levelében

CSODÁLATOSAN FELVILÁGOSÍTÓNAK ÉS INSPIRÁLÓNAK NEVEZTE A CPAC RÉSZTVEVŐIHEZ INTÉZETT MAGYAR MINISZTERELNÖKI BESZÉDET, VALAMINT A CPAC MUNKAEBÉDJÉN ELHANGZOTT HOZZÁSZÓLÁST.

Ön kétségtelenül azon kevés világvezetők egyike, akik sikeresen küzdenek a nemzeti önrendelkezésért és a nemzeti kulturális örökség megőrzéséért, amelyek szükségszerűen a nemzeti, és végső soron az egyéni szabadság kritikus elemei – fogalmazott az amerikai üzletember, akit Donald Trump legnagyobb támogatói között tartanak számon.

Forrás: Origo/MTI

Kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda