Befejeződött a Szent István király székesegyház rekonstrukciója Székesfehérváron. A város fogadalmi ünnepén, 2022. augusztus 14-én, vasárnap, Dr. Erdő Péter bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek áldja meg a felújított székesegyházat.

A Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéivel 17 órakor körmenet indul a Püspöki Palotából a székesegyházba. Az ereklyék elhelyezése után, 17.15-kor kezdődik az ünnepélyes szentmise a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megjelent tagjaival.

A szentmise keretében Erdő Péter bíboros áldja meg a felújított templomot és újítja meg hazánk felajánlását Szűz Máriának, ahogy azt Szent István király tette 1038-ban a halála előtti napon, amikor trónörökös nélkül maradt az ország. A szentmise után körmenetben kísérik vissza az ereklyéket a palotába.

Székesfehérvár fogadalmi szentmiséjét élőben közvetíti a Fehérvár Televízió és az EWTN Katolikus Televízió a teljesen megújult Szent István király székesegyházból augusztus 14-én, 17.15-kor.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye