A Kulturális Híd a Térségek Között Alapítvány (Bácsalmás), a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége (Budapest), a Pro Monoparentalis Egyesület (Csíkszereda), az Áradat Egyesület (Csíksomlyó), a Csíki Anyák Egyesülete (Csíkszereda) tisztelettel meghívja Önöket a Csíksomlyón megrendezésre kerülő, „De nehéz az iskolatáska” című családkonferenciára, amelynek fókuszában az iskolakezdés nehézségei lesznek, különös tekintettel az egyszülős családokra.


Időpont: 2022. szeptember 3., szombat 17:00 – 20:00 (helyi idő szerint)

Helyszín: Jakab Antal ház – Áradat Egyesület terme

Cím: Csíksomlyó, Szék út 147., 530203 Románia

Köszöntőt mond Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere, a rendezvény fővédnöke

Előadók

A konferencián előadást tart Bartis Erika, a Pro Monoparentalis Egyesület elnöke – Csíkszereda; Lőrinc András Ernő színművész, egyszülős édesapa, a Pro Monoparentalis Egyesület tagja – Csíkszereda; az Áradat Egyesület elnöke, Simó Irma klinikai pszichológus, mentálhigiénés szakember, Schmidt Zsófia pszichológus, az Áradat Egyesület munkatársa – Csíksomlyó; Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke – Budapest.

A konferenciát megelőzően, 11:00 órától szeretettel várjuk Önöket az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban (Székelylengyelfalva, Templom utca 124, 537103) a budapesti Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a székelylengyelfalvi Kézenfogva Egyesület és az A&É Tender Bt. szervezésében megvalósuló, a székelylengyelfalvi rászoruló családok megsegítésére életre hívott jótékonysági koncertre.

Tolcsvay László – Tolcsvay Béla: Magyar Mise rockoratórium előadáson közreműködik:

Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész és Tolcsvay László Erkel-díjas zeneszerző, énekes.

Fővédnök: Földi László országgyűlési képviselő – KDNP, Magyar Országgyűlés

Védnök: Simó Gáspár, a Segítő Mária-líceum lelkivezetője

A pénzadományokat a székelylengyelfalvi Kézenfogva Egyesület segítségével juttatjuk el az érintettekhez.

Részvételi szándékukat kérjük a Kézenfogva Egyesület + 40 756 197420 telefonszámán jelezni szíveskedjenek.

A rendezvények Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulnak meg.