A Belügyminisztérium közzétette az Útravaló és a Roma Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázatokat. A program az általános iskola utolsó évfolyamától a diplomaszerzésig biztosít támogatást a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók és hallgatók számára.

A rendelkezésre álló, 2,5 milliárd forintos keretből több mint tízezer gyermek és fiatal részesülhet teljesítményalapú ösztöndíjban, amelynek összege az előző év tanulmányi végeredményétől függ.

A pályázat növeli a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók továbbtanulási esélyeit. Az ösztöndíjprogramnak négy alprogramja van: Út a középiskolába, Út a szakmához, Út az érettségihez, Út a diplomához. Az Útravaló ösztöndíjakra 2022. szeptember 25-ig lehet pályázni.

Szintén 2022. szeptember 25-ig lehet pályázni a Roma Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakra, amelyre roma nemzetiségi középiskolába járó, 4-es tanulmányi átlagot elérő tanulók jelentkezhetnek.

A pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok és további részletek a Belügyminisztérium és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság honlapján találhatóak meg.

Forrás: Magyar Hírlap

Fotó: MH/Hegedüs Róbert