A kolozsvári rendőrség egy 31 esztendős brassói férfit gyanúsít azzal, hogy szombatról vasárnapra virradóra betört a főtéri Szent Mihály-templomba és ellopta onnan a perselyt. Ugyanakkor tovább nyomoznak annak érdekében, hogy megtalálják a másik feltételezett elkövetőt is, aki betörte az istenháza festett üvegablakát, ugyanis kiderült, rövid időn belül kétszer is behatoltak az alig két hete megáldott, frissen restaurált templomba.

László Attila főesperes szerint az eset azért különösen szomorú, mert a munkálatok még nem is értek véget, a projekt elszámolása, az utolsó kisebb munkálatok befejezése előtt „a rossz szándék máris ezen erdélyi katolikus kincs ellen fordított embereket”.

A plébános a Cluj24 hírportál kérdésére közölte, az eltulajdonított perselyben legfeljebb pár száz lej lehetett, ám a betörött festett üvegablakban esett kár jelentős, akár a 3000 eurót is elérheti. Már keresik azt a specialistát, aki meg tudná javítani az ablakot, illetve eldöntötték, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében rácsot szerelnek az ablakokra.

Kolozsvár-üveg

Forrás: Maszol.ro

Kiemelt kép: wikipedia