A Rákóczi Szövetség augusztus 31-én, szerdán Szigetszentmiklóson ünnepélyesen átadja 16 iskolabuszát 15 felvidéki szórványban, illetve nyelvhatáron működő magyar általános iskolának, hogy ezzel is segítse a gyermekek magyar iskolába járását.

Az iskolabuszok szeptemberi indulásához kapcsolódó tavaszi kampány pozitívan hatott, hiszen az érintett 15 magyar általános iskola első osztályába 30%-kal több gyermeket írattak be áprilisban, mint a korábbi években. Mindez azt támasztja alá, hogy az érintett területeken az iskolabuszokkal növelni lehet a magyar iskolaválasztók számát.

A rendezvényen beszédet mond Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint felszólal Forró Krisztián, a felvidéki Szövetség párt elnöke, Fekete Irén, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

Az ünnepélyes eseményen többek között részt vesznek az érintett iskolák igazgatói, pedagógusai, a települések polgármesterei, akik az ünnepséget követően az iskolabuszokkal indulnak haza.

A teljes írás itt olvasható.

Forrás: Rákóczi Szövetség/Felvidék.ma

(Címkép: YouTube képernyőkép)