Az ATV Egyenes beszéd című műsorában is elismerte  Márki-Zay Péter, az ellenzék bukott miniszterelnök- jelölte, hogy a választási kampány során több száz millió forint adományt kaptak az USA-ból a demokráciát féltő Action For Democracy szervezeten keresztül.

Hogy a szervezet honnan kapta ezt a pénzt, arra ugyanakkor továbbra sincs válasz.

Márki-Zay ezzel együtt meg van győződve róla, hogy minden törvényesen zajlott, ezt szerinte mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom holnapján teljes egészében nyilvánosságra hozták a 2022-es kiadásokról és bevételekről szóló főkönyvet.

A támogatások kapcsán azonban több kérdés is felmerül. Már az is érdekes, hogy kik állnak az amerikai szervezet és egyben Márki-Zay mögött, hiszen az ügyvezető igazgató Korányi Dávidon keresztül a távolban Bajnai Gordon neve is felbukkan.

Az említett főkönyvből is érdemes mazsolázni, a Kontra részletesen feldolgozta az abban szereplő adatokat, érdekes megállapításokra jutva:

Ebből egyebek mellett kiderül, hogy az MMM számlájára nyolc darab, összesen 1,86 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett makroadományként, de ezek részleteiről semmit nem tudni.

Olyan érdekességeket is találni, mint a tollbeszerzésre fordított 44 milliós tétel, vagy a hűtőmágnesekre eltapsolt 13 millió forint.

De az igazi különlegesség, hogy buszos személyszállításra 97 millió forintot költött az MMM, busz- és teherautó-bérlésre pedig további 63 milliót.

További részleteket a Mandineren olvashatnak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor