Megdöbbentő bejegyzést tett közzé Facebook oldalán a tanévkezdés kapcsán Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, parlamenti frakcióvezetője, aki hittan helyett informatikát és közgazdaságtant oktatna az iskolásoknak egészen kicsi kortól. Ja. Mások meg az LMBTQ tanokat látnák szívesen. Egy frászt!

„Elindult a tanév!

Szerettem iskolába járni. Ebben nyilván jelentős szerepe volt annak, hogy zseniális tanáraim voltak. Kevés olyan osztály lehetett, ahol kötelező olvasmány volt a Harcosok Klubja.

Sokszor mondták azonban a tanáraink, hogy nincsenek megfizetve. Hogy nehéz megélniük. Nyilván ezt nem a diákoknak kellett volna mondani, de velünk töltötték az idejük jelentős részét, ebből adódóan sokszor szóba kerültek ilyen kérdések is. Akkor se volt egyszerű a helyzetük. Most sem az.

Ebben az országban a politika folyamatosan a jelent akarja uralni. Pedig a jövőbe kell fektetnünk, ha meg akarunk maradni. Ha nem összeszerelő üzemként akarunk funkcionálni a XXI. században.
A robotika világában, ahol szépen lassan, az algoritmusok kihívásokat fognak jelenteni a munkaerőpiacon, nem kötelező hittanra és erkölcstanra van szüksége a nebulóknak, hanem informatikára, és közgazdaságtanra egészen apró kortól kezdve” – áll a Momentum elnökének bejegyzésében.

2022plusz: Megfejtettük a titkot, most már tudjuk, miért olyan ez a pár momentumra elnök alak, amilyen. Harcosok klubja, hát persze! Aki nem tudná, a Harcosok klubja egy agresszív, rombolásban élvezetet kereső szervezet. Ez Gelencsér idolja?

Neki az informatika és a robotika fontosabb, mint megmutatni, hogyan viszonyuljunk embertársainkhoz, mi a jó és mi a rossz.

Igaz, a programozás működik, ezt a Momentum jó néhány tagja létezésével bizonyítja. A programozó a tengeren túl írja az utasításokat, ők pedig gombnyomásra, gondolkodás és ellenvetés nélkül végrehajtják azokat. A hittan vagy erkölcstan pedig náluk vírus, amit ki kell irtani, mielőtt megfertőzné az egész programot. Ajvé, az maga lenne a világvége!

Tudod, Ferike, jobb lett volna, ha az iskolában Harcosok klubja helyett valami mást tanultatok volna. Persze, ami akkor elmaradt, utólag pótolható, ha nehezen is. Nem az informatika, hanem az erkölcstani ismeretek.

Ja, bocs, ez nincs benne a programodban.

(Címkép forrás: Facebook)