A nyugati uralkodó osztály hamarosan megtanulja, hogy amikor a moralista idealizmus összeütközik a valósággal, az eredmény tragédia lesz.

„Ha a választások olyan eredményt hoznak, ami az elitnek nem tetszik, azt antidemokratikusnak nyilvánítják – és azokat, akik a győztes oldal mellett állnak ki, Washington, valamint a technológiai és pénzügyi elit – „a demokráciát fenyegető veszélynek” tekinti. Láttad a Biden-beszédet. Most jön.

Ugyanaz az európai vezető réteg vezette az önpusztító keresztes hadjáratot, hogy megbüntesse Oroszországot az ukrajnai imperializmusáért, amelyik Magyarországot nem demokratikusnak nyilvánítja,

mert a magyar népnek van képe azt hinni, hogy saját ügyeit neki kellene intéznie. Két dolog lehet igaz egyszerre: Oroszország gonosz volt, hogy megszállta Ukrajnát, és az, hogy az Oroszországgal folytatott proxy-háború folytatása valószínűleg gazdaságilag tönkreteszi Európát, vagy még rosszabb.

Később, ezen a szörnyű télen, amikor a fázó és dühös európaiak hatalmas tömegei megtöltik az európai fővárosok utcáit, és azoknak a vezetőknek a fejét követelik, akik ebbe a sötét erdőbe vezették őket, Orbán Viktorra úgy fognak tekinteni, mint az egyetlen államférfira, aki látta, hogy mit tesz magával Európa, és megpróbálta megállítani a kollektív öngyilkosságot. Vagy, ami még sötétebb, az európai uralkodó osztály és a média megpróbálja őt és Magyarországot bűnbakká tenni a teljes kudarcukért. Erősen bátorítom amerikai olvasóimat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet erre a történetre.

Azáltal, hogy az Egyesült Államok arra kényszeríti az európai kormányokat, hogy töketlenkedjenek Oroszországgal szemben, az európai lakosság körében az Amerika-ellenesség rendkívül erős tartalékát hozza létre. Lehet, hogy egyes európai országok ostobák voltak, amikor megengedték maguknak, hogy ennyire függjenek az orosz energiaellátástól, de az európaiaknak a jenki ujjainkat mutogatni és azt követelni, hogy fagyoskodjanak a sötétben, hogy megbüntessék Oroszországot, nem lesz népszerű álláspont az európai lakosság körében, amikor januárban kialszanak a fények és kikapcsolják a fűtést.

Ha Orbánnak igaza van, és Közép-Európa harminc év gazdasági növekedést veszít el a Washington és Brüsszel vezette Oroszországgal szembeni agresszió miatt, mit gondolsz, milyen érzelmek fognak kialakulni Amerika iránt ezekben a népekben?

Gondolod, hogy az őket nem demokrataként elítélő elitek egy cseppet is számítanak majd?”

A teljes írást ITT olvashatja!

Rod Dreher / The American Conservative

Fotó: John Thys / Reuters