„Hány jobboldali kormányt bír el még az Európai Unió? Hosszabb távon ez nem lesz jó” – elmélkedik a Süddeutsche Zeitung.

Mint a Mandineren olvasható, a Süddeutsche Zeitung arra figyelmeztet, hogy egyre több jobboldali kormány emelkedik fel az Európai Unióban. Az írás szerzője, Hubert Wetzel Magyarországot, Lengyelországot és Svédországot említette, és hozzátette, hogy nemsokára Olaszország is csatlakozhat ehhez a blokkhoz (Olaszországban szeptember 25-én tartanak választásokat – a szerk.)

Ez nem egy jó ősz az Európai Unió számára” – összegez a publicista, aki szerint Magyarországot és Lengyelországot nem vennék fel az Európai Unióba, ha ma kérvényeznék felvételüket a blokkba. Wetzel szerint az, hogy Svédország és Olaszország is jobbra fordul, az EU elhibázott migrációs politikájának „köszönhető”.

Hosszabb távon nem fogunk tudni mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Európával ellenséges erők kormányoznak a tagállamokban – összegez a német lap szerzője. 

2022 plusz:

Alig pártatlan megfogalmazást olvashatunk az újság liberális szerzőjétől, miszerint Európával ellenséges erők kormányoznak a tagállamokban.

Mondhatni ez nézőpont kérdése, ugyanis a józanész alapján kijelenthető, hogy jelenleg az Európai Uniót Európa ellenségei a bal-liberálisok vezetik. Tehát tegyük fel a kérdést, meddig bírja ezt még Európa, mert hosszabb távon ez nem lesz jó!