A háborúban nincsenek jók és rosszak, nincsenek győztesek és vesztesek, mert a háború rossz és mindenki vesztes benne.

Eme közhelyszerű gondolat egy napjainkat érintő, fokozódó háborús logikát rejt, mely egyértelműen bizonyítható.

Hét évvel ezelőtt a Röszkénél tapasztalt határincidens, vagyis az invázió katonáinak erőszakos támadása a magyar határvédelem ellen, egyértelműen Európa rendjét volt hivatott gyengíteni.

A háttérben megbújó irányítók igazi célja nem a magyar határvédelem képességének a próbája volt, hanem a Nyugat-Európában a közeli jövőben várható polgárháborúk kirobbantásának előkészítése.

Nyilvánvalóan fontos eme erős kijelentés valóságtartalmát tényekkel alátámasztani. Mára már belátható, ami egyértelmű volt a 2015-ben induló illegális migrációval kapcsolatban, hogy a folyamat olyan tudatosan gerjesztett invázió, mely nem spontán, hanem irányított, és kontinensünk elfoglalására, megszokott életformánk átalakítására irányul.

Látva az azóta történteket, az akkori víziót igazolják az elmúlt hét év történései. Tisztán kivehetők az ellenségeink által jól megválasztott eszközök és taktikai elemek hatékonyságának következményei.

Egyszerűen arról van szó, hogy a világgazdaságot uraló pénzvilág vagyonnövekedését akadályozta Európa konszolidált állapota. A renden alapuló stabil polgári létezés és anyagi-egzisztenciális biztonság kihívás volt számukra.

Ráadásul nemcsak a Nyugat, hanem lépésről lépésre Közép- és Kelet-Európa is kezdett talpra állni a negyven évig tartó szocialista gazdaság romjaiból. A háttérhatalom tagjainak rosszallása közepette egyfajta összeurópai érdek bontakozott ki, ahol az egyes nemzetek fejlődése integrálható volt a kontinens globális érdekeihez.

Ez pedig végképp elfogadhatatlan a saját térvesztését vizionáló hadiiparnak és bankvilágnak egyaránt. Mégpedig azért, mert a hadiiparnak folyamatos fegyveres konfliktusok – ha tetszik, háborúk – kellenek a létezése és profitja növelése érdekében.

A teljes írás a Magyar Nemzetben olvasható.

Kiemelt kép: Facebook