Túlzás nélkül állítható, hogy a magyar labdarúgó válogatott újabb világraszóló sikert ért el, miután pénteken Lipcsében 1-0-ra legyőzte a német válogatottat a visszavonulását a héten bejelentő Szalai Ádám góljával a Nemzetek Ligája A divíziójának ötödik fordulójában.

A siker egyben azt is jelenti, hogy Marco Rossi csapata biztosan a sorozat élvonalában marad, na meg azt, hogy biztosan első kalaposak leszünk az Eb-selejtezők sorsolásán. Hétfőn pedig jöhet az olaszok elleni meccs hazai pályán, a Puskás Arénában, ahol már egy döntetlen is csoportelsőséget és négyesdöntőt érne.

Ha röviden akarnánk összefoglalni az újabb fantasztikus magyar siker legfontosabb pillanatait, akkor elég lenne annyit írni, hogy

az utolsó forduló előtt még mindig vezeti a magyar válogatott az A divízió halálcsoportját,

a bennmaradás már biztos, a visszavonulását bejelentő Szalai Ádám győztes csodagólt szerzett, ráadásul a 85. válogatottságával beérte Puskás Ferencet. Kerkez Milos személyében újoncot avatott Marco Rossi és újra kiderült, hogy a magyar szurkolóknak nincsen párja a világon.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Nagy Ádám akció közben. Forrás/MTI/Illyés Tibor

“Az olaszok ellen több területünk lesz játszani, nagyon várjuk a hétfői meccset. Csodaszép dolog lenne hazai pályán kiharcolni az első helyet” – árulta el Nagy Ádám a magyar válogatott középpályása.

“Otthon jó lenne az iksz, de nem szabad arra játszani. Egyből meccs után erről beszéltünk, hogy ezt nem szabad, mert ha rúgnak egy gólt, akkor azzal nyerhetnek. Arra kell törekednünk, hogy megszerezzük a vezetést, és akkor talán majd a 85. percben nekünk nem lesz annyira sürgős. Mert ha gólt kapunk, akkor is mi vagyunk az elsők.

Úgy lépünk pályára, hogy nyerni szeretnénk” – mondta Nagy Ádám, aki hozzátette, hatalmas fegyvertény lenne, ha Szalai Ádám utolsó meccsén csodát tennének.

Utána lehetne együtt ünnepelni a szurkolókkal. A drukkerekről elmondta, hogy nagyon örült neki, hogy az egész stadionban sok volt a magyar szurkoló, fantasztikus volt a hangulat.

Orbán Viktor Facebook bejegyzésében kommentálta az eredményt.

A csoport állása:

  1. Magyarország 10 pont
  2. Olaszország 8
  3. Németország 6
  4. Anglia 2

Forrás, teljes cikk: Origo

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor