Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje közösségi oldalán köszönte meg a választók bizalmát.
Barta Gábor nyerte Miskolc 3. számú egyéni választókerületében rendezett időközi választást. A Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 56,24 százalékával győzött, pont kétszáz szavazattal kapott többet, mint összellenzéki kihívója.

Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Velünk a Város Egyesült jelöltjének az sem segített nyerni, hogy a héten Gyurcsány Ferenc személyesen kampányolt a borsodi megyeszékhelyen mellette.

Fontos körülmény, hogy mind az újpesti, mind a miskolci időközi választást olyan körzetben tartották, ahol 2019-ben még a baloldal tudott nyerni. Újpesten a 12. számú körzetben tartották az időközit, amely Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus eddigi körzete volt. A baloldal tehát megtartotta az eddig is baloldali körzetét. Miskolcon a 3-as számú körzetben 2019-ben még szintén a baloldal nyert, most viszont elbukták a körzetet. Két baloldali körzetből tehát egyet elnyert a Fidesz. Ami a fővárost illeti: a Fidesz az áprilisi választások óta kilenc, a baloldal három időközit nyert Budapesten. Június óta ugyanis csak a fővárosban tizenkét időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak, ebből a kormánypárti jelöltek kilenc, az ellenzéki pártok indulói pedig – a most vasárnapi újpesti győzelemmel együtt – mindössze három mandátumot szereztek.
Időközi önkormányzati választást rendeztek Derecskén is, miután korábban a helyhatóság feloszlatta magát.

A derecskei időközi önkormányzati választás polgármester-választásán az adatok 100 százalékos feldolgozottságát követően a kormánypártok által támogatott Rácz Anikó független jelölt szerzett mandátumot.

Forrás: mandiner.hu, magyarnemzet.hu
Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Balogh Zoltán