Jövőre nyithatja meg kapuit Berlin első homoszexuális-leszbikus óvodája. Az üzemeltető szerint már hatvan gyereket regisztráltak a szüleik, hogy intézményi szinten ismerkedjenek meg azzal, milyen homoszexuálisnak lenni – olvasható a vasarnap.hu-n.

A német Bild beszámolója szerint a Berlin Schöneberg negyedében található LMBTQ-tanácsadó (Schwulenberatung) központban többgenerációs házat hoznak létre homoszexuális, leszbikus, bi- és transzszexuális emberek számára. Az épületben helyet kap egy óvoda is.

Az LMBTQ óvoda meglepően nagy népszerűségnek örvend a környéken. A meghirdetett 93 helyből előzetes regisztráció alapján hatvan már be is telt. A gyerekek környékbeli családokból származnak, legtöbbjüket azonos nemű párok nevelik. Az óvodában azt tanítanák meg a gyerekeknek, milyen leszbikusnak, homoszexuálisnak, transzneműnek vagy interszexuálisnak lenni.

Az osztrák Kronen Zeitung cikkében hangsúlyozza: az intézménybe bekerülő gyerekektől nem várják el, hogy tudják magukról, melyik nemhez vonzódnak. Az üzemeltetők szerint, ha a gyerekek esetleg később rájönnek, hogy nem heteroszexuálisok, az óvodai nevelésnek köszönhetően sokkal könnyebb lesz beilleszkedniük.

Marcel de Groot vezérigazgató a következőképp magyarázza az óvoda pedagógiai módszerét: „Például az intézményben lesz tíz hagyományos gyerekkönyv, és három olyan, amiben a herceg egy másik herceggel házasodik össze” – mondta. „A mi koncepciónk olyan, mint bármelyik másik óvodáé, csak éppen valamilyen módon megjelenik benne az LMBTQ-életmód is” – tette hozzá.

Bár látszólag pozitívan fogadják a helyiek az új óvoda lehetőségét, az azt üzemeltető szervezet nem mentes a botránytól. Az LMBTQ-tanácsadói központ igazgatóságának tagja ugyanis a pedofil jogok egyik élharcosa, Rüdiger Lautmann. A 86 éves férfi 1998-ban adott ki egy könyvet A gyermek utáni vágy A pedofil portréja (Die Lust am Kind. Portrait des Pädophilen) címmel, amelyben a pedofilok viselkedését próbálja megmagyarázni. Az eset kapcsán a berlini hatóságok már vizsgálatot indítottak a szervezettel szemben.

2022plusz: Van még lejjebb? Biztosan, de ma még ezt látjuk a legaljának. Nem kell nagy tudomány ahhoz, hogy megjósoljuk: csupa kis homo- vagy transz nevelkedik majd a szivárványos elmebaj falai között. Hiszen – ezt még az LMBTQ-szerelmes vezérigazgató is tudja, csak éppen simogatja a…szóval simogatja, hogy az ilyen korú gyermekeknek még halvány fogalmuk sem lehet a szexualitásról. Hát náluk majd lesz, arra mérget vehetünk. Csak éppen a normálistól eltérő szexualitást állítják eléjük követendő példaként. Vélhetőleg szakállas, szoknyás nénik lesznek majd az óvó…izék, mert rájuk ugye nem illik az óvónéni kifejezés.

Az pedig, hogy a berlini hatóságok vizsgálódnak a pedofil Rüdiger úr viselt dolgaiban, kész csoda. Az is az lenne, ha a vizsgálat eredményeként Rüdiger kerülne rács mögé, nem pedig a vizsgálódók az utcára. Mert a „nagy” Németországban mára a természetellenes vált természetessé – tisztelet a vizsgálódó kivételnek.

Forrás: vasarnap.hu

(Címkép: illusztráció/Pixabay)